Ascultă Radio Vacanța Live

BUCUREȘTI: Sportivi din 33 de ţări, la regalul gimnasticii

Evenimentul internaţional, cel mai mare din punct de vedere al complexităţii şi competiţiilor organizate de Federaţia Română de Gimnastică în România, va include „RomGym Trophy”.

BUCUREȘTI: Sportivi din 33 de ţări, la regalul gimnasticii
Foto: Facebook/Federația Română de Gimnastică

Articol de AP, 30 august 2023, 12:20 / actualizat: 30 august 2023, 14:34

Peste o mie de sportivi din 33 de ţări de pe şase continente vor fi, în perioada 1 septembrie – 22 octombrie, protagoniştii competiţiilor de gimnastică artistică, aerobică și acrobatică.

„Ne apropiem cu paşi alegători de deschiderea celui mai mare eveniment organizat de Federaţia Română de Gimnastică, pe teritoriul României. Vorbim de regalul gimnasticii, vorbim de o suită de competiţii care, în acest an, se adresează celor trei discipline, gimnastică artistică feminină – masculină, gimnastică aerobică şi gimnastica pentru toţi. Este pentru prima dată când le adunăm într-un eveniment sportiv de mare anvergură (…). Anul acesta am ajuns la un număr de 33 de ţări din şase continente. Competiţiile noastre, prima competiţie acum în septembrie, contează pentru calificarea echipelor care vor reprezenta România la Campionatul Mondial de la Anvers, ceea ce înseamnă că sportivii noştri au nevoie de susţinerea publicului. şi aşteptăm să avem Sala Polivalentă plină”, a declarat Carmencita Constantin, preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică (FRG).

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a estimat că în trei-patru ani am putea avea o nouă sală polivalentă în oraș.

Evenimentul internaţional, cel mai mare din punct de vedere al complexităţii şi competiţiilor organizate de Federaţia Română de Gimnastică în România, va include „RomGym Trophy” la gimnastică artistică, masculin şi feminin, Concursul Naţional de Gimnastică Acrobatică, Cupa Mondială de Gimnastică Aerobică, Campionatele Balcanice de Gimnastică Aerobică şi Bucharest Gym for All Festival.

Vor participa medaliaţi mondiali, europeni şi balcanici, gimnaşti consacraţi sau speranţe ale unui sport atât de iubit în România.

Prima competiţie care va avea loc în cadrul acestui ”Regal al gimnasticii” va fi ”RomGym Trophy” la gimnastică artistică, masculin şi feminin.

La a treia ediţie a competiţiei, România va fi reprezentată de două echipe, Andrei Muntean, Gabriel Burtănete, Robert Burtănete, Roland Modoianu, Nicholas Ţarcă şi Emil Neagu, la masculin, respectiv Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarţă, Andreea Preda (România A), Amalia Puflea, Ella Oprea Creţu, Maria Ceplinschi, Ioana Danciu şi Antonia Duţă (România B).

S-au înscris sportivi din 14 ţări, anume Germania, Israel, Norvegia, Portugalia, Canada, Spania, Finlanda, Egipt, Polonia, Cehia, Danemarca, Azerbaidjan, Austria şi România.

Alături de gimnaştii din echipele României vor concura la Bucureşti, printre alţii, Andrey Medvedev (Israel), vicecampion european şi medaliat mondial la sărituri, Artem Dolgopyat (Israel), campion olimpic la Tokyo 2020, dublu campion european şi dublu vicecampion mondial la sol, Marta Pihan Kulesza (Polonia), 36 de ani, medaliată la etape de Cupa Mondială, participantă la JO 2008 şi 2012, Laurie Denommee şi Shallon Olson reprezentantele Canadei, echipă calificată la Jocurile Olimpice de la Paris.

În acelaşi timp cu ”RomGym Trophy”, au loc Campionatul Naţional Individual Open şi Campionatul Naţional al Reprezentativelor de Club.

În data de 4 septembrie, se va desfăşura Concursul Naţional de Gimnastică Acrobatică, o competiţie organizată în premieră la Sala Polivalentă din Bucureşti, la o disciplină aflată la început de drum în România, dar care, pe plan internaţional are numeroşi adepţi, datorită complexităţii şi spectaculozităţii.

România va găzdui şi o etapă de Cupă Mondială la gimnastică aerobică, RomGym Trophy Aerobic World Cup, în perioada 13-15 octombrie, la Sala Polivalentă din din Capitală.

S-au înscris 130 de gimnaşti din 22 de ţări de pe 6 continente: Australia, Azerbaidjan, Bulgaria, China, Cehia, Egipt, Franţa, Finlanda, Grecia, Italia, India, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Portugalia, Slovacia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina, Ungaria şi România.

Campionatele Balcanice de gimnastică aerobică pentru juniori vor avea loc între 17 şi 19 octombrie, fiind pentru al doilea an la rând când România va organiza o ediţie a Campionatelor Balcanice la gimnastică aerobică la nivelul juniorilor. Vor participa, alături de sportivii tricolori, reprezentanţi ai Greciei, Republicii Moldova, Turciei, Ungariei, Bulgariei.

Ultimul eveniment din această serie organizată de Federaţia Română de Gimnastică va fi unul dedicat gimnasticii pentru toţi, Bucharest Gym for All Festival, pe 21 şi 22 octombrie, la Circul Metropolitan Bucureşti. Vor participa peste 350 de sportivi din Grecia, Congo, Serbia, Mali, Republica Moldova, Nigeria şi România.

”Regalul Gimnasticii” include o serie de evenimente adiţionale, precum un vernisaj foto al legendelor gimnasticii româneşti, expoziţie care va prezenta momentele memorabile din carierele sportivilor de excepţie, tombole pentru ”Cea Mai Bună Galerie” etc.

Campionatele Mondiale de gimnastică artistică vor avea la Anvers (Belgia), în perioada 30 septembrie-8 octombrie.

BRAȘOV: Târg de nunți, la Coresi Mall
Evenimente miercuri, 17 aprilie 2024, 17:30

BRAȘOV: Târg de nunți, la Coresi Mall

Ești gata să îți transformi visul în realitate? Pregătește-te pentru unul dintre cele mai speciale evenimente din viața ta la Târgul de...

BRAȘOV: Târg de nunți, la Coresi Mall
armonii albastre
Evenimente miercuri, 17 aprilie 2024, 16:20

IAȘI: „Armonii albastre” – Gală caritabilă în beneficiul tinerilor cu autism

Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi invită publicul la concertul caritabil „Armonii albastre”. Evenimentul este organizat în...

IAȘI: „Armonii albastre” – Gală caritabilă în beneficiul tinerilor cu autism
arcasi la orizont
Evenimente miercuri, 17 aprilie 2024, 15:30

„Arcași la orizont”, de Ziua Mondială a Monumentelor și Siturilor

„Arcași la orizont” este un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Monumentelor și Siturilor Arheologice, organizat de Muzeul Județean Mureș în...

„Arcași la orizont”, de Ziua Mondială a Monumentelor și Siturilor
resita inspirationala
Evenimente miercuri, 17 aprilie 2024, 14:30

Mircea Cărtărescu, invitat la Reșița inspirațională

Mircea Cărtărescu este invitat joi la Aula ”Eftimie Murgu” a Centrului Universitar UBB Reșița, în cadrul proiectului Reșița...

Mircea Cărtărescu, invitat la Reșița inspirațională
Evenimente miercuri, 17 aprilie 2024, 08:30

„Sacrul în artă”, la Galeriile „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu

Expoziția Regională de Arte Vizuale „Sacrul în Artă” aduce peste 30 de artiști în lumina Sărbătorilor Pascale. Peste 30 de artişti îşi...

„Sacrul în artă”, la Galeriile „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu
Evenimente marți, 16 aprilie 2024, 20:30

Emiliano Sampaio, în premieră în România, cu New Sounds of Brazil

Joi, 18 aprilie, la ora 19:00, Big Band-ul Radio dirijat de Simona Strungaru propune un eveniment special cu titlul New Sounds of Brazil, invitat de...

Emiliano Sampaio, în premieră în România, cu New Sounds of Brazil
Evenimente marți, 16 aprilie 2024, 19:30

Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition va avea loc loc în iunie, la ONB

Peste 1500 de muzicieni, balerini, personal artistic şi tehnic vor fi prezenți pe scenă, în fosă şi în culise la Bucharest Opera Festival –...

Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition va avea loc loc în iunie, la ONB
Evenimente marți, 16 aprilie 2024, 16:30

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa din...

Salonul Bicicletei revine în Capitală