DISTRIBUIȚI

Dacă te întrebi ce puteți face o singură zi în Delta Dunării, e bine de știut că o excursie pe cele trei braţe ale Dunării – Chilia, Sulina şi Sfântu Gheorghe te face să simţi că singurul lucru artificial în jurul tău este barca în care te afli, spune preşedintele Asociaţiei Patronatului în Turismul din Delta Dunării, Daniel Iluşcă, care are şi câteva recomandări.

Satul Pescăresc, Microdelta, Muzeul Deltei Dunării, Muzeul de Arheologie și o plimbare cu barca de 2-3 ore până la Purcelu sau până la Lacul Nebunu, sau Dunăvăț, Murighiol – poate să constitui o zi, de care sunt convins că toți își vor aduce aminte cu plăcere”, a menționat Daniel Iluşcă.

Cei care ajung să viziteze Rezervaţia Biosfera Delta Dunării vor dori să stea mai mult de o zi, susţine Daniel Iluşcă, dar trebuie să fie atenţi să nu se rătăcească.

Delta este o multitudine de canale și lacuri pe care trebuie să le știi, altfel te rătăcești. În Delta mai putem vedea orașul Sulina, pădurea Letea, Sfântu Gheorghe, pădurea Caraorman – care în traducere înseamnă Pădurea Neagră, catedrala din Sulina care este identică cu una de la Izvoarele din Germania. Mai este brațul Tulcea, care în nici 5 kilometri mai la vale se desparte în brațul Sulina și Sfântu Gheorghe, iar înainte la aproximativ un kilometru, pe Canalul 36 – care în 10 minute cu o rapidă ajungem în brațul Chilia, iar peste brațul Chilia este orașul Ismail”, a completat Daniel Iluşcă, preşedintele Asociaţiei Patronatului în Turismul din Delta Dunării.