DISTRIBUIȚI

Peste 70 de cadre medicale din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa vor asigura asistenţa medicală la evenimentul muzical organizat în acest sfarşit de săptămână în municipiul Constanţa.

Printre ei, medici specialişti şi rezidenţi, asistenţi medicali din cadrul UPU şi voluntari-studenţi de la Facultatea de Medicină.

Persoanele aflate la faţa locului, care vor avea nevoie de îngrijiri medicale, vor fi tratate în patru corturi de prim-ajutor şi două posturi medicale avansate, care vor funcţiona ca spitale mobile.

Dacă situaţia o va impune, pacienţii vor fi transferaţi la Spitalul de Urgenţă din Constanţa.

Activitatea UPU nu va fi afectată în timpul evenimentului.

Organizatorii festivalului au anunţat ieri, că în cele trei zile sunt aşteptaţi să ajungă, pe plaja Modern, peste 150.000 de spectatori.

„Cel mai probabil vom depăși estimările inițiale, ca și număr de participanți. În total avem peste 3,5 milioane de Wați putere instalată. Strict scena principală va avea peste un milion de Wați. Au fost implicate peste 600 de ore de muncă numai pentru ce înseamnă partea de design și planificare din punct de vedere estetic a zonei de eveniment. Va fi, așadar, o producție impresionantă. Peste 200 de camioane de logistică. Scena principală va avea o deschidere de peste 80 de metri, ecrane LED de peste 400 de metri“, afirmă managerul general al festivalului, Bogdan Buta.

Primarul Decebal Făgădău este de părere că desfășurarea de forțe de la Neversea va contribui la amplificarea potențialului turistic al Constanței și va așeza orașul de la malul mării la locul său bine-meritat pe harta destinațiilor de distracție din Europa.

„Un proiect la care s-a muncit atât de mult în sfârșit prinde contur și suntem doar cu câteva zile înainte de un eveniment important pentru viața Constanței, un eveniment care așează Constanța acolo unde îi este locul, pe harta marilor evenimente de gen mondiale și pe o hartă în care toate instituțiile și toate autoritățile vin să sprijine un eveniment care nu doar fructifică nu numai un potențial, ci își propune să amplifice potențialul pe care îș are municipiul Constanța“, a specificat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.