Știri

Peste 70.000 de turişti s-au aflat pe litoral în minivacanţă

Published by
Anna Martina Piukovici

Peste 70.000 de turiști români și străini s-au aflat în hotelurile și apartamentele de vacanţă de pe litoralul românesc, în perioada 25 aprilie – 06 mai, în primul interval oficial de deschidere sezon litoral 2024, transmit reprezentanţii Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România.

Vremea s-a arătat nefavorabilă în primul interval, ce a cuprins tradiționala perioadă 30 aprilie – 2 mai, însă majoritatea tinerilor și a celor care aveau deja bilete și planuri la Festivalul de muzică electronică SUNWAVES, la petrecerile din Cluburile de noapte din Mamaia sau la Festivalul gastronomic “ Festivalul du Bonheur” – au venit către mare, independent de starea vremii.

Mamaia, Mamaia Nord, Vama Veche și Costinești sunt destinațiile cu care, și de această dată, s-a deschis sezonul estival, anunță Radio România Constanța.

Vama Veche a avut cel mai mare grad de ocupare din totalul locurilor de cazare, de peste 90%, iar Mamaia a atras cel mai mare număr de turiști, că în fiecare an, datorită celei mai mari capacitați de locuri de cazare, din totalul stațiunilor.

SUNWAVES, Festivalul de muzică electronică ce deschide sezonul estival, a atins 90% turiști străini, din totalul participanților.

FESTIVAL DU BONHEUR a încheiat primul eveniment al sezonului cu un bilanț în creștere, conform organizatorilor, chiar dacă nu una foarte mare.

Concertele organizate în Mamaia și în Constanța, deschiderea programului la Telegondolă Mamaia și alte evenimente în restaurante și în hoteluri  au atras, de asemenea, imaginea unei destinații care s-a pregătit pentru primii săi turiști oficiali.

Vremea frumoasă înregistrată în al doilea interval, cel orientat în jurul sărbătorii Pascale ortodoxe a atras la mare chiar mai mulți turiști decât erau înregistraţi de Paște, în oricare alt an, și pe acest interval a crescut numărul turiștilor familiști sau familiști cu copii, care au ales să ia lumina de la malul mării.

A fost înregistrat un număr încurajator de mare de turiști străini și mai ales americani, care au venit independent către Constanța, deși aflați în sejur în București și care au solicitat croaziere pe mare, tur de oraș Constanța și vizite ghidate în Dobrogea.

Recent Posts

Crosul Național – Ziua Olimpică, pe 25 mai, la Brașov

Toți participanții vor primii tricou cu însemnele Zilei Olimpice, medalie și diplomă de participare, anunță…

5 ore ago

Clarificări despre programul „România Atractivă”, la RRA: „Turiștii au de ce să fie încântați”

Programul „România Atractivă” include 12 rute culturale cu peste 270 de obiective. Silvia Teodorescu, coordonator…

7 ore ago

Festival de film, în premieră, la Castelul Bran

„American Independent Film Festival”, ediția cu numărul opt, este organizat pentru prima oară în istoria…

9 ore ago

Recomandarea zilei: Holograf – „Sigur” | VIDEO

Piesa vine ca o încununare a carierei memorabile a trupei, de-a lungul celor peste 40…

11 ore ago

Festivalul Narciselor, în comuna hunedoreană Sălaşu de Sus

Localnicii povestesc că primele narcise ar fi fost aduse în zonă de un olandez, în…

12 ore ago

Săriturile în apă, un pericol major în lunile de vară

De la distracție până la dezastru e doar un pas, câteodată! Aproape că nici nu…

13 ore ago

This website uses cookies.