Știri

Atenţionare de călătorie: Stare de urgenţă în Islanda din cauza unei erupţii vulcanice

Published by
Marian Stoica

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Islanda că Departamentul de Protecţie Civilă şi Managementul Situaţiilor de Urgenţă islandez a declarat stare de urgenţă din cauza erupţiei vulcanice în zona Sundhnjukagigar, la aproximativ 4 kilometri de oraşul Grindavik, scrie Agerpres.

Apărarea Civilă solicită publicului să nu se deplaseze în acest loc. Cetăţenii care au nevoie de asistenţă pot contacta numărul unic de urgenţă „112”. Pentru informaţii suplimentare pot contacta linia de asistenţă a Crucii Roşii: 1717.

Sfaturile şi instrucţiunile autorităţilor islandeze (în limba engleză) sunt disponibile pe site-ul Departamentului de Protecţie Civilă şi Managementul Situaţiilor de Urgenţă islandez (www.almannavarnir.is) al Oficiului Meteorologic al Islandei (en.vedur.is). Sfaturile şi instrucţiunile autorităţilor islandeze (în limba engleză) sunt disponibile la safetravel.is.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +45 39 40 71 77, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei şi Islanda: +45 27 35 55 37.

MAE recomandă cetăţenilor români să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor islandeze şi să consulte paginile de Internet www.almannavarnir.is, en.vedur.is, safetravel.is, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Recent Posts

Ziua Mondială a Biodiversității va fi marcată la Grădina Zoologică din Brașov

În fiecare an, ziua de 22 mai marchează ”Ziua Mondială a Biodiversității”, anunță Radio România…

8 minute ago

Caransebeș Poker Run- motoare, muzică și o cauză nobilă

În parcarea Concordia Caransebeș, în perioada 24 - 26 mai veți avea parte de două…

2 ore ago

Bucharest Bonsai Show, în luna iunie

Peste 80 de bonsai, dar și workshopuri interactive vă așteaptă în perioada 14 - 16…

3 ore ago

Programul estival Litoralul pentru toți 2024: Tarife de 35 de lei pe noapte

Programul „Litoralul pentru toți” începe în 31 mai. Preţurile pentru o noapte de cazare în…

5 ore ago

Public tânăr din Bucureşti şi din ţară, dar şi turişti străini, la Noaptea Muzeelor

Mii de vizitatori, în special tineri şi turişti, au participat, sâmbătă, în Bucureşti, la cea…

6 ore ago

Vremea 20 mai: mai multe zone vor fi afectate de ploi

Vremea în data de 20 mai vine cu ploi consistente în câteva zone din țară.…

8 ore ago

This website uses cookies.