Ascultă Radio Vacanța Live

În cea de-a cincea săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului SEAS 2023, teatrele din Oradea şi Brăila vor susţine spectacole pe scena din Constanţa

A cincea săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului SEAS 2023 are în program cinci spectacole, dintre care trei sunt din repertoriul Teatrului de Stat Constanța. Oaspeții vin de la Teatrul „Regina Maria” Oradea și de la Teatrul „Maria Filotti” Brăila.

În cea de-a cincea săptămână a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului SEAS 2023, teatrele din Oradea şi Brăila vor susţine spectacole pe scena din Constanţa

Articol de Doina Sîrbu, 8 august 2023, 14:05

Mâine, miercuri, 9 august, de la ora 21:00, constănțenii îi pot vedea din nou pe actorii de la TSC „GOI PUȘCĂ”, pe scena Teatrului de Vară Soveja. Este unul dintre spectacolele care nu pot fi jucate în Sala Studio, așa că, până la finalizarea renovării clădirii din Bd. Ferdinand, poate fi programat doar vara, în stagiunea estivală. Nu este recomandat tinerilor sub 14 ani.

„GOI PUȘCĂ” de Simon Beaufoy, în regia lui Vlad Cristache, spune povestea celor șase șomeri din Sheffield care ajung la capătul puterilor și, pentru a se redresa, decid să facă împreună un show de striptease pentru toate femeile din oraș. Ei încearcă să-și rezolve, astfel, diversele probleme:  unul nemaiputând să plătească pensia alimentară și să-și vadă copilul, prietenul său cel mai bun îndepărtându-se de soția lui, căci nu se mai simțea bărbat îndeajuns, altul mințindu-și în fiecare zi soția că pleacă la muncă, pentru a nu-i provoca o decepție, deși era șomer de 6 luni, iar altul fiind în pragul sinuciderii.  O comedie britanică plină de suflet, care a avut un succes imens la ecranizare (Full Monty), numărându-se printre filmele cult din anii 90.

Joi, 10 august, la ora 21:00, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „JOCURI ÎN CURTEA DIN SPATE” de Edna Mazya, pentru a cărui regie Diana Mititelu a obținut premiul UNITER 2021 pentru debut.

Sunteți invitați din nou în curtea din spate care se transformă în sală de judecată, pentru a cântări vinovățiile celor cinci tineri care își trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui. „Jocuri în curtea din spate” este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin. Nerecomandat tinerilor sub 14 ani, dar recomandat călduros celor peste această vârstă, părinților și profesorilor lor.

Reprezentația din 10 august se va încheia cu o dezbatere pe temele importante ridicate de spectacol, dezbatere moderată de jurnalistul Emil Tatu.

Vineri, 11 august, ora 21:00, ne întoarcem la Teatrul de Vară Soveja, pentru spectacolul „COLIVIA NEBUNELOR” de Jean Poiret, în regia lui Daniel Vulcu.

Teatrul „Regina Maria” Oradea aduce la Constanța o poveste care a fost de două ori ecranizată cu succes. Cea mai cunoscută și premiată este ecranizarea din 1996, care a rulat în România sub titlul „Cabaret în familie”, cu o distribuție de excepție care-i cuprinde pe Robin Williams, Gene Hackman, Calista Flockhart.

Georges (Răzvan Vicoveanu) și Jeannot (Richard Balint) sunt un cuplu fermecător de homosexuali de vârstă mijlocie. Primul este managerul, iar cel de-al doilea interpretul vedetă al unui club flamboaiant de drag queens din Saint-Tropez. După douăzeci de ani de fericire în afara căsătoriei, cei doi se confruntă cu cea mai grea provocare a relației lor de până acum: întâlnirea cu părinții logodnicei fiului lor.

Sâmbătă, 12 august, ora 21:00, sunteți invitați la „NAUFRAGIAT! Fantasticele aventuri ale lui Louis de Rougemont (povestite de el însuși)” de Donald Margulies, regia Andrei Huțuleac, unul dintre cele mai recente spectacole ale Teatrului „Maria Filotti” Brăila, cu participări de succes la festivaluri. Spectacolul va avea loc la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, din strada Ion Lahovari nr. 2A, și nu la Parcul Arheologic, unde fusese programat inițial.

Personajul principal, Louis de Rougemont, este „un fel de Robinson Crusoe care-și povestește în cel mai seducător mod cu putință aventurile nemaipomenite, trăite (sau inventate) în ținuturi necunoscute, după ce pleacă dintr-o Londră cenușie, cu capul plin de povești colorate spuse de mama lui, pentru a bântui pe mări și oceane și a trăi o poveste cum numai în cărți există”. (Monica Andronescu – artitudini.ro)

Duminică, 13 august, ora 21:00, ne mutăm în Parcul Arheologic, unde Teatrul de Stat Constanța prezintă „LOGODNĂ RELATIVĂ” de Alan Ayckbourn, regia Iulian Enache.

Spectatorii se vor bucura de o comedie care extrage haz și veselie din trădările căsniciei și relațiilor de iubire și mai ales din încurcăturile produse. Cei patru actori ai TSC, Cristiana Luca, Florin Aioane, Laura Crăciun și Lucian Pavel, reușesc să creeze pe scenă un patrulater conjugal ale cărui laturi variabile se înfățișează din unghiuri mereu surprinzătoare, pentru a oferi spectatorilor amuzament și o imagine optimistă și pozitivă, într-un mod paradoxal și, până la urmă, înțelept.

SEAS a fost conceput pentru a oferi constănțenilor, dar și turiștilor care aleg litoralul românesc pe perioada verii, șansa de a vedea o selecție variată de spectacole de teatru și muzică produse de instituții culturale din întreaga țară. Programul integral al stagiunii poate fi consultat pe website-ul www.seas.ro .

Biletele pot fiachiziționate de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97, de la Info Desk City Mall, dar și online, pe platforma MyStage.

În zilele în care sunt programate spectacole, biletele pot fi achiziționate și de la casa de bilete din incinta Teatrului de Vară Soveja sau casa de bilete de la Parcul Arheologic, cu două ore înainte de spectacole.

Foto: Teatrul de Stat Constanța

Etichete:
PLOIEȘTI: Crosul „Bucuria alergării cu Invictus”, sâmbătă
Evenimente vineri, 21 iunie 2024, 12:29

PLOIEȘTI: Crosul „Bucuria alergării cu Invictus”, sâmbătă

Prima ediție a Crosului „Bucuria alergării cu Invictus”, va avea loc sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 08.30, în Parcul Municipal Vest...

PLOIEȘTI: Crosul „Bucuria alergării cu Invictus”, sâmbătă
Sărbătoarea muzicii folk, la Băile Felix
Evenimente vineri, 21 iunie 2024, 08:30

Sărbătoarea muzicii folk, la Băile Felix

La Băile Felix are loc, în perioada 29-30 iunie, cea de-a VII-a ediție a Festivalului Național de Folk. Evenimentul promite să aducă pe scena...

Sărbătoarea muzicii folk, la Băile Felix
Timișoara: Începe Flight Festival
Evenimente joi, 20 iunie 2024, 19:51

Timișoara: Începe Flight Festival

Vedeta ediției din acest an este James Arthur, cântărețul britanic adorat pentru vocea și melodiile sale de succes. Flight Festival începe...

Timișoara: Începe Flight Festival
Amzei Block Party – picnic urban, în acest weekend
Evenimente joi, 20 iunie 2024, 18:30

Amzei Block Party – picnic urban, în acest weekend

În intersecția străzilor Christian Tell cu Biserica Amzei va fi amenajat cel mai mare picnic urban din Capitală. Amzei Block Party...

Amzei Block Party – picnic urban, în acest weekend
Evenimente joi, 20 iunie 2024, 15:30

Samfest Jazz&Wine, la Satu Mare

Printre invitații Festivalului Samfest Jazz&Wine de la Satu Mare: Gili Lopes Quartet, Moonlight Breakfast, KunaTones, Dresch Quartet sau trupa...

Samfest Jazz&Wine, la Satu Mare
Evenimente joi, 20 iunie 2024, 12:30

Tradiționala Procesiune de Rusalii, la Cluj-Napoca

Pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, Mitropolitul Andrei va săvârşi slujba Vecerniei plecării genunchilor. Clujenii...

Tradiționala Procesiune de Rusalii, la Cluj-Napoca
Evenimente joi, 20 iunie 2024, 12:28

Filarmonica Brașov anunță deschiderea stagiunii estivale!

Primul concert al stagiunii estivale va fi dirijat de Vlad Mateescu, iar solistul serii va fi talentatul pianist Dragoș Andrei Cantea, potrivit...

Filarmonica Brașov anunță deschiderea stagiunii estivale!
Evenimente joi, 20 iunie 2024, 11:00

Ziua Internațională a Cămilei va fi sărbătorită la Zoo Brașov

Activitățile se desfășoară pe 22 iunie, între orele 10:00-16:00, și includ ateliere de creație, quizz-uri si puzzle-uri,...

Ziua Internațională a Cămilei va fi sărbătorită la Zoo Brașov