Ascultă Radio Vacanța Live

CONSTANŢA: Începe a noua ediție a Maratonului Nisipului

Plaja ZOOM Beach din Constanța va prinde viață cu a noua ediție a Maratonului Nisipului CELCO Marea Neagră, un eveniment care aduce împreună iubitorii de alergare din întreaga lume.

CONSTANŢA: Începe a noua ediție a Maratonului Nisipului

Articol de Anna Martina Piukovici, 21 mai 2024, 19:30

În weekendul 25-26 mai 2024, Asociația Sanasport, cu sprijinul CELCO și OMD Mamaia Constanța organizează Maratonul Nisipului.

Plaja ZOOM Beach din Constanța va prinde viață cu a noua ediție a Maratonului Nisipului CELCO Marea Neagră, un eveniment care aduce împreună iubitorii de alergare din întreaga lume, anunță Radio România Constanța.

Anul acesta, ziua de sâmbătă este dedicată exclusiv competițiilor pentru copii și familie dedicate să unească generații și să inspire mișcarea: „Campionii Școlii” și „Cursa Family Run”.

Aceste competiții sunt organizate pentru a promova un stil de viață activ și pentru a oferi participanților ocazia de a se bucura de alergare într-un cadru natural și relaxant pe litoralul românesc.

Campionii Școlii

„Campionii Școlii” este mai mult decât o simplă cursă pentru copii; este o inițiativă care încurajează elevii din școlile gimnaziale  să îmbrățișeze sportul și să descopere bucuria alergării.

Cursa este gratuită și deschisă tuturor elevilor din școlile primare și gimnaziale. În plus, pentru a stimula participarea, primele trei școli cu cei mai mulți participanți vor fi recompensate cu vouchere sau sume de bani în valoare de 1000 lei, menite să susțină activitățile sportive. „Campionii Școlii” se va desfășura sâmbătă, 25 mai 2024, oferind o zi plină de energie și entuziasm pentru toți copiii participanți.

De asemenea, acest eveniment promovează conceptul de non-competitivitate, pregătind copiii să se apropie de sport. Scopul nostru este să creăm viitori alergători amatori, să promovăm mișcarea și dezvoltarea fizică în rândul elevilor și să încurajăm sportul școlar. „Campionii Școlii” este dedicat nu doar competiției, ci și bucuriei de a face mișcare, formând astfel o bază solidă pentru o viață activă.

Cursa Family Run

Cursa „Family Run” este concepută pentru a transforma alergarea într-o activitate de familie, oferind părinților și copiilor ocazia de a alerga împreună pe o distanță de aproximativ 1 km. Echipele formate din 2 până la 5 membri vor alerga nu doar pentru propria sănătate și bucurie, ci și pentru a sprijini un proiect caritabil. Contribuția de participare este de 50 lei/participant, iar fondurile strânse vor fi direcționate către proiectul „Tratamente la domiciliul copiilor cu cancer” al Asociației Dăruiește Aripi.

Acest proiect social asigură îngrijirea medicală necesară direct la domiciliul copiilor bolnavi de cancer, eliminând astfel povara drumurilor frecvente și obositoare la spital. În cei șase ani de desfășurare, proiectul a parcurs peste 150.000 de km și a realizat peste 1800 de vizite gratuite, oferind suport esențial familiilor aflate în nevoie. În 2024, proiectul se va extinde pentru a ajunge la și mai mulți copii care au nevoie de ajutor. Participând la această cursă, fiecare familie va contribui la îmbunătățirea vieții acestor micuți și la susținerea unui viitor mai bun. „Cursa Family Run” se va desfășura sâmbătă, 25 mai 2024, oferind familiilor oportunitatea de a petrece timp de calitate împreună și de a susține o cauză nobilă.

Cursele competitive

Pe lângă „Campionii Școlii” și „Cursa Family Run”, evenimentul include și cursele competitive pentru alergători mai experimentați. Duminică, 26 mai 2024, se vor desfășura cursele de 5 km, 10 km, 21 km (semimaraton) și 42 km (maraton), oferind provocări variate pentru toți cei care doresc să își testeze limitele pe distanțe diferite. Aceste curse sunt destinate alergătorilor cu mai multă experiență, care vor să își demonstreze abilitățile și să se bucure de atmosfera vibrantă a evenimentului.

„Maratonul Nisipului, aflat la a 9-a ediție, nu este doar o simplă competiție sportivă; este o sărbătoare a comunității noastre, un prilej de a aduce împreună oameni din toate colțurile lumii pentru a împărtăși bucuria alergării. De-a lungul anilor, am văzut cum această competiție a crescut, aducând nu doar performanțe sportive remarcabile, ci și momente de neuitat pentru toți participanții. Fie că este vorba despre copii care descoperă pentru prima dată emoția unei curse sau despre familii care aleargă împreună pentru a susține o cauză nobilă, fiecare pas pe nisip confirmă puterea sportului de a uni oameni și transforma vieți. Alergarea are această capacitate magică de a ne conecta, de a ne oferi sentimentul de apartenență la ceva mai mare decât noi înșine. Maratonul Nisipului este o oportunitate de a celebra această legătură, de a ne bucura de frumusețea naturală a plajei și de a contribui la binele comunității noastre. Sunt profund recunoscător tuturor celor care se implică în organizarea acestui eveniment și tuturor participanților care aleg să facă parte din această poveste. Vă invit să veniți alături de noi, să trăiți această experiență unică și să aducem împreună un val de energie și speranță pe ZOOM Beach”, a spus Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive Sanasport și organizatorul Maratonului Nisipului.

Piața Țărănească, la Muzeul Național al Țăranului Român
Evenimente joi, 13 iunie 2024, 11:00

Piața Țărănească, la Muzeul Național al Țăranului Român

Piața Țărănească revine la Muzeul Național al Țăranului Român, la finalul săptămânii, cu ii, icoane, ceramică, flori, dar și prăjituri...

Piața Țărănească, la Muzeul Național al Țăranului Român
„Bucătăria Tradițională Românească”, în Mușetești
Evenimente joi, 13 iunie 2024, 08:30

„Bucătăria Tradițională Românească”, în Mușetești

Sărbătoare culinară și meșteșuguri locale, pe 15 iunie, în comuna gorjeană Mușetești. Festivalul „Bucătăria Tradițională...

„Bucătăria Tradițională Românească”, în Mușetești
Concert folcloric aniversar – Ion Drăgan, 25 de ani de carieră artistică
Evenimente miercuri, 12 iunie 2024, 20:36

Concert folcloric aniversar – Ion Drăgan, 25 de ani de carieră artistică

Duminică 16 iunie (de la ora 17:00), la Sala Radio, Orchestra de Muzică Populară Radio vă invită la ultimul concert din această stagiune: Nu...

Concert folcloric aniversar – Ion Drăgan, 25 de ani de carieră artistică
Manifestări dedicate Zilei Eroilor, la București
Evenimente miercuri, 12 iunie 2024, 20:00

Manifestări dedicate Zilei Eroilor, la București

Ministerul Apărării Naționale organizează joi, 13 iunie, în marile garnizoane din țară, precum și la mausoleele eroilor și la cimitirele și...

Manifestări dedicate Zilei Eroilor, la București
Evenimente miercuri, 12 iunie 2024, 18:30

Calificările Red Bull Dance Your Style, în iulie, la Brașov

Drumul spre Finala Globală Red Bull Dance Your Style din Mumbai începe la Brașov. Red Bull Dance Your Style se întoarce în România și anul...

Calificările Red Bull Dance Your Style, în iulie, la Brașov
Evenimente miercuri, 12 iunie 2024, 17:00

Expoziția „Muzeul Militar Național. 100 de ani. 100 de obiecte”, la Muzeul Unirii din Iași

Muzeul Unirii din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand”,...

Expoziția „Muzeul Militar Național. 100 de ani. 100 de obiecte”, la Muzeul Unirii din Iași
Evenimente miercuri, 12 iunie 2024, 12:30

Festivalul New Wave Theatre, la Reșița

Teatrul de Vest Reșița împreună cu Radio România Reșița și Primăria Reșița invită bănățenii într-o călătorie fascinantă prin lumea...

Festivalul New Wave Theatre, la Reșița
Evenimente miercuri, 12 iunie 2024, 08:30

Festivalul Zilele Eminescu, de astăzi, la Botoșani

Între altele, cei prezenți se vor bucura de un târg de carte și arte, primul de acest fel din Botoșani, au precizat organizatorii. Festivalul...

Festivalul Zilele Eminescu, de astăzi, la Botoșani