Ascultă Radio Vacanța Live

Caravana „Filme în aer liber”, la Constanţa

Proiecțiile vor avea loc în Parcul Tăbăcăriei, lângă Ţara Piticilor.

Caravana „Filme în aer liber”, la Constanţa

Articol de AP, 17 iulie 2023, 15:28 / actualizat: 19 iulie 2023, 19:28

Cinematograful itinerant Filme în aer liber porneşte şi anul acesta la drum.

Pe 25 iulie, aceasta va ajunge la malul mării, în spaţiul de proiecţie amenajat în Parcul Tăbăcăriei din Constanţa, lângă Ţara Piticilor.

Până pe 30 iulie, constănţenii se vor putea bucura de un program artistic plin de viaţă – spectacole de magie, percuţie şi pantomimă, urmate de proiecţiile în aer liber ale unor filme de Oscar, care vor putea fi văzute de marţi şi până duminică, începând cu ora 20:45.

Intrarea la proiecţii este liberă în limita locurilor disponibile iar toate detaliile se găsesc pe Facebook.

Programul sezonului de „Filme în aer liber” de la Constanţa este:

Marţi, 25 iulie

  • 20:45 – 21:15 – Spectacol percuţie susţinut de Bălaşa Percussion Group
  • 21:00 – 21:30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS
  • 21:45 – 23:00: Proiecţie de film în aer liber: „Brooklyn” (2015, Irlanda, Marea Britanie, Canada, AP 12, dramă, romantic, 105 min., regie: John Crowley, cu: Saoirse Ronan, Domnhall Gleeson, Jim Broadbent)

Sinopsis: Filmul spune povestea unei fete irlandeze care îşi caută norocul în New York-ul anilor ’50. Printre alte întâmplări, se căsătoreşte în secret cu un instalator pe care îl întâlneşte la dansul de vineri seara.

Premii: şase nominalizări la premiile BAFTA (printre care Cea mai bună actriţă şi Cele mai bune costume), o nominalizare la Globurile de Aur (Cea mai bună actriţă), trei nominalizări la premiile Oscar (Cel mai bun film, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cel mai bun scenariu adaptat).

Miercuri, 26 iulie

  • 18:45 – 21:45 – Spectacol de pantomimă
  • 21:00 – 21:30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS
  • 21:45 – 23:00 – Proiecţie de film în aer liber: „Hugo” (2011, SUA, AG, aventuri, dramă, familie, fantastic, 126 min., regie: Martin Scorsese, cu: Chloe Grace Moretz, Asa Butterfield, Ben Kingsley)

Sinopsis: Hugo, un orfan în vârstă de 12 ani, trăieşte în zidurile gării din Paris şi are grijă de ceasurile mecanice ale acesteia. Una dintre cele mai valoroase posesiuni ale lui Hugo este un om mecanic stricat, un dispozitiv cu înfăţişarea unui bărbat cu un creion în mână, parcă pregătit să livreze un mesaj de o colosală importanţă. Hugo este convins că, dacă va repara omul mecanic, acesta îşi va putea scrie mesajul.

Premii: cinci premii (Cea mai bună imagine, Cele mai bune efecte vizuale) şi şase nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cea mai bună regie), un premiu (Cea mai bună regie) şi două nominalizări (Cel mai bun film, Cea mai bună coloană sonoră) la Globurile de Aur.

Joi, 27 iulie

  • 18:45 – 21:45 – Spectacol de pantomimă
  • 21:00 – 21:30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS
  • 21:45 – 23:00 – Proiecţie de film în aer liber: „Emma” (2020, AG, Marea Britanie, comedie, dramă, 132 min., regie: Autumn de Wilde, cu: Anya Taylor-Joy, Josh O’Connor, Tanya Reynolds, Gemma Whelan, Bill Nighy)

Sinopsis: Mult-îndrăgitul roman al lui Jane Austen despre cum să-ţi găseşti perechea potrivită este reimaginat în această nouă adaptare pentru marele ecran. Frumoasă, deşteaptă şi bogată, Emma Woodhouse este ca o regină care domneşte fără rivală peste stupul ei în micuţul ei orăşel natal. Filmul e o satiră scăpărătoare a diferenţelor de clasă socială, dar şi a chinurilor maturizării, în care Emma este nevoită să înainteze cu curaj, pentru că nu se poate abţine să nu declanşeze o avalanşă de evenimente comice, romantice, dar şi pline de suspans emoţional, prin deciziile ei neinspirate şi gafele romantice. Oare-şi va găsi şi ea iubirea adevărată?

Premii: două nominalizări la Oscar (Cel mai bun machiaj, Cele mai bune costume), o nominalizare la Globurile de Aur, o nominalizare la premiile BAFTA (Cea mai bună actriţă).

Vineri, 28 iulie

  • 18:45 – 21:45 – Statui vivante
  • 21:00 – 21:30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS
  • 21:45 – 23:00 – Proiecţie de film în aer liber: „Iluzii pierdute” (2021, Franţa, Belgia, N15, dramă, 149 min., regia: Xavier Giannoli, cu: Benjamin Voisin, Cecile De France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan.

Sinopsis: O adaptare cinematografică a romanului Iluzii pierdute, de Honore de Balzac, filmul lui Xavier Giannoli spune povestea lui Lucien Chardon, un tânăr chipeş, talentat şi cultivat, din AngoulĂŞme, care îşi caută fericirea şi progresul pe scara socială în braţele doamnei de Bargeton, reprezentantă de seamă a nobilimii din regiune, o femeie mai în vârstă decât el, iubitoare de arte şi dezgustată de viaţa grosolană a provinciei.

Premii: Nominalizat la Festivalul de Film de la Veneţia şi la Premiile Goya pentru Cel mai bun film şi câştigător al Premiului Cesar pentru Cea mai bună imagine, Cel mai bun decor şi Cel mai bun scenariu adaptat

Sâmbătă, 29 iulie

  • 18:45 – 21:45 – Caricaturişti
  • 21:00 – 21:30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS
  • 21:45 – 23.00 – Proiecţie de film în aer liber: „Belfast” (2021, Marea Britania, AP 12, dramă, 98 min., regie: Kenneth Branagh, cu: Caitriona Balfe, Jamie Dornan, Judi Dench)

Sinopsis: În vara lui 1969, Buddy, în vârstă de nouă ani, ştie exact cine este şi unde îi este locul. Face parte din clasa muncitoare din nordul Belfastului, e fericit, iubit şi în siguranţă. Lumea lui se desfăşoară pe strada casei lui, în inima unei comunităţi care râde şi rămâne împreună. Catolicii versus protestanţii, vecini iubitori cu doar o bătaie de inimă în urmă, au început să fie duşmani de moarte acum. Buddy trebuie să înţeleagă haosul şi isteria şi acest nou peisaj de izolare, populat de eroi şi răufăcători, zărit cândva doar pe ecranul cinematografului, dar care acum ameninţă să răstoarne tot ceea ce ştie şi iubeşte, în timp ce o luptă aprigă se desfăşoară în propria sa curte. Răspunsurile se află în călătoria convingătoare, amuzantă, emoţionantă şi sfâşietoare a lui Buddy prin revolte, violenţă, bucuria şi disperarea relaţiilor de familie şi agonia primei iubiri, toate însoţite de dansul, muzica şi râsetele pe care numai irlandezii le pot aduna atunci când lumea se întoarce cu susul în jos. Pentru că ce altceva poate face Buddy? Aceasta este singura lui lume. Acesta este Belfast.

Premii: un premiu (Cel mai bun scenariu original) şi şase nominalizări la Oscar (Cea mai bună regie, Cel mai bun film), un premiu (Cel mai bun scenariu) şi şase nominalizări la Globurile de Aur (Cea mai bună regie, Cel mai bun film), un premiu (Cel mai bun film britanic) şi cinci nominalizări la premiile BAFTA.

Duminică, 30 iulie

  • 20:45 – 21:15 – Spectacol de percuţie susţinut de Barbarossa Samba Group
  • 21:45 – 23:00 – Proiecţie de film în aer liber: „Anastasia” (1997, SUA, AG, animaţie, muzical, 94 min., regie: Don Bluth, Gary Goldman, cu: Meg Ryan, John Cusack, Kelsey Grammer, Hank Azaria, Christopher Lloyd)

Sinopsis: Cândva, familia Romanov trăia într-o lume încântătoare a palatelor elegante şi a petrecerilor fastuoase. Dar cumplitul Rasputin, întors la Sankt Petersburg din dorinţa de a se răzbuna, va aprinde focul revoluţiei ce va cuprinde întreaga ţară, în cele din urmă distrugând familia Romanov. În urma atacului asupra Palatului Regal, singurele care vor supravieţui sunt împărăteasa Marie şi nepoata ei, Anastasia. Urmărite de Rasputin, singura lor speranţă este să prindă ultimul tren spre Moscova. Îngheţata Volgă pune capăt zilelor lui Rasputin, cruţându-le astfel pe Marie şi pe Anastasia. Dar, în lupta lor pentru supravieţuire, cele două se rătăcesc una de cealaltă. Rezultatul este că Marie reuşeşte să fugă la Paris, în timp ce Anastasia zace inconştientă, singură şi necunoscută. Şi atunci începe cel mai mare mister al secolului XX.

Premii: două nominalizări la Oscar şi o nominalizare la Globurile de Aur.

„Filme în aer liber” este organizat de Asociaţia Macaia. Proiect finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Radio România Constanţa se numără printre partenerii media ai Caravanei.

FOTO: Facebook/Primăria Constanța

Concert de gală: închiderea Festivalului Internațional „CellEAST”
Evenimente sâmbătă, 11 mai 2024, 15:30

Concert de gală: închiderea Festivalului Internațional „CellEAST”

Miercuri, 15 mai 2024 (de la 19:00), Orchestra de Cameră Radio vă invită la Sala Radio la un eveniment special: concertul de închidere a...

Concert de gală: închiderea Festivalului Internațional „CellEAST”
VÂLCEA: Vernisajul expoziției de pictură „Exercițiu de admirație”
Evenimente sâmbătă, 11 mai 2024, 13:30

VÂLCEA: Vernisajul expoziției de pictură „Exercițiu de admirație”

Muzeul Județean „Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea vă invită în data de 14 mai, de la ora 11,00, la Vernisajul expoziției de pictură...

VÂLCEA: Vernisajul expoziției de pictură „Exercițiu de admirație”
Târg de bijuterie contemporană la București
Evenimente sâmbătă, 11 mai 2024, 11:30

Târg de bijuterie contemporană la București

Designeri din întreaga lume aduc colecții excepționale la Târgul internațional de bijuterie contemporană AUTOR de la București. Cea de-a 21-a...

Târg de bijuterie contemporană la București
GORJ: Începe Rhabon Fest la Târgu Jiu, cu tabere antice, lupte de gladiatori, târg de sclavi şi concerte
Evenimente vineri, 10 mai 2024, 19:30

GORJ: Începe Rhabon Fest la Târgu Jiu, cu tabere antice, lupte de gladiatori, târg de sclavi şi concerte

160 de reenactori echipaţi în soldaţi romani şi geto-daci vor defila, vineri seara, cu torţe, pe centrul pietonal din Târgu Jiu, ca preambul al...

GORJ: Începe Rhabon Fest la Târgu Jiu, cu tabere antice, lupte de gladiatori, târg de sclavi şi concerte
Evenimente vineri, 10 mai 2024, 18:30

Destinații de weekend: Sfârşit de săptămână, la Bucureşti şi în ţară

Începând cu 10 mai şi până la 17 mai, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” sărbătoreşte 88 de ani de existenţă printr-o...

Destinații de weekend: Sfârşit de săptămână, la Bucureşti şi în ţară
Evenimente vineri, 10 mai 2024, 17:30

LUGOJ: Simfonia Florilor celebrează identitatea culturală

Piața J. C. Drăgan se va transforma, între 17 și 19 mai, într-un un loc de recreere și socializare, unde arta și natura se împletesc într-o...

LUGOJ: Simfonia Florilor celebrează identitatea culturală
Evenimente vineri, 10 mai 2024, 15:30

IAȘI: Prezentare și discuție filosofică „Parsifal, arhetipul cavalerului”

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, în parteneriat cu Asociația „Noua Acropolă” Iași, vă invită sâmbătă la...

IAȘI: Prezentare și discuție filosofică „Parsifal, arhetipul cavalerului”
Evenimente vineri, 10 mai 2024, 14:20

„MEMOIRES”: Primul solo show al artistului Samy Briss, la Râmnicu Vâlcea

Personalitate remarcabilă a lumii artistice internaţionale,  Samy Briss s-a născut la Iaşi, pe 18 mai 1930. La Muzeul de Istorie din Râmnicu...

„MEMOIRES”: Primul solo show al artistului Samy Briss, la Râmnicu Vâlcea