Ascultă Radio Vacanța Live

Caravana „Filme în aer liber”, la Constanţa

Proiecțiile vor avea loc în Parcul Tăbăcăriei, lângă Ţara Piticilor.

Caravana „Filme în aer liber”, la Constanţa

Articol de AP, 17 iulie 2023, 15:28 / actualizat: 19 iulie 2023, 19:28

Cinematograful itinerant Filme în aer liber porneşte şi anul acesta la drum.

Pe 25 iulie, aceasta va ajunge la malul mării, în spaţiul de proiecţie amenajat în Parcul Tăbăcăriei din Constanţa, lângă Ţara Piticilor.

Până pe 30 iulie, constănţenii se vor putea bucura de un program artistic plin de viaţă – spectacole de magie, percuţie şi pantomimă, urmate de proiecţiile în aer liber ale unor filme de Oscar, care vor putea fi văzute de marţi şi până duminică, începând cu ora 20:45.

Intrarea la proiecţii este liberă în limita locurilor disponibile iar toate detaliile se găsesc pe Facebook.

Programul sezonului de „Filme în aer liber” de la Constanţa este:

Marţi, 25 iulie

 • 20:45 – 21:15 – Spectacol percuţie susţinut de Bălaşa Percussion Group
 • 21:00 – 21:30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS
 • 21:45 – 23:00: Proiecţie de film în aer liber: „Brooklyn” (2015, Irlanda, Marea Britanie, Canada, AP 12, dramă, romantic, 105 min., regie: John Crowley, cu: Saoirse Ronan, Domnhall Gleeson, Jim Broadbent)

Sinopsis: Filmul spune povestea unei fete irlandeze care îşi caută norocul în New York-ul anilor ’50. Printre alte întâmplări, se căsătoreşte în secret cu un instalator pe care îl întâlneşte la dansul de vineri seara.

Premii: şase nominalizări la premiile BAFTA (printre care Cea mai bună actriţă şi Cele mai bune costume), o nominalizare la Globurile de Aur (Cea mai bună actriţă), trei nominalizări la premiile Oscar (Cel mai bun film, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cel mai bun scenariu adaptat).

Miercuri, 26 iulie

 • 18:45 – 21:45 – Spectacol de pantomimă
 • 21:00 – 21:30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS
 • 21:45 – 23:00 – Proiecţie de film în aer liber: „Hugo” (2011, SUA, AG, aventuri, dramă, familie, fantastic, 126 min., regie: Martin Scorsese, cu: Chloe Grace Moretz, Asa Butterfield, Ben Kingsley)

Sinopsis: Hugo, un orfan în vârstă de 12 ani, trăieşte în zidurile gării din Paris şi are grijă de ceasurile mecanice ale acesteia. Una dintre cele mai valoroase posesiuni ale lui Hugo este un om mecanic stricat, un dispozitiv cu înfăţişarea unui bărbat cu un creion în mână, parcă pregătit să livreze un mesaj de o colosală importanţă. Hugo este convins că, dacă va repara omul mecanic, acesta îşi va putea scrie mesajul.

Premii: cinci premii (Cea mai bună imagine, Cele mai bune efecte vizuale) şi şase nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cea mai bună regie), un premiu (Cea mai bună regie) şi două nominalizări (Cel mai bun film, Cea mai bună coloană sonoră) la Globurile de Aur.

Joi, 27 iulie

 • 18:45 – 21:45 – Spectacol de pantomimă
 • 21:00 – 21:30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS
 • 21:45 – 23:00 – Proiecţie de film în aer liber: „Emma” (2020, AG, Marea Britanie, comedie, dramă, 132 min., regie: Autumn de Wilde, cu: Anya Taylor-Joy, Josh O’Connor, Tanya Reynolds, Gemma Whelan, Bill Nighy)

Sinopsis: Mult-îndrăgitul roman al lui Jane Austen despre cum să-ţi găseşti perechea potrivită este reimaginat în această nouă adaptare pentru marele ecran. Frumoasă, deşteaptă şi bogată, Emma Woodhouse este ca o regină care domneşte fără rivală peste stupul ei în micuţul ei orăşel natal. Filmul e o satiră scăpărătoare a diferenţelor de clasă socială, dar şi a chinurilor maturizării, în care Emma este nevoită să înainteze cu curaj, pentru că nu se poate abţine să nu declanşeze o avalanşă de evenimente comice, romantice, dar şi pline de suspans emoţional, prin deciziile ei neinspirate şi gafele romantice. Oare-şi va găsi şi ea iubirea adevărată?

Premii: două nominalizări la Oscar (Cel mai bun machiaj, Cele mai bune costume), o nominalizare la Globurile de Aur, o nominalizare la premiile BAFTA (Cea mai bună actriţă).

Vineri, 28 iulie

 • 18:45 – 21:45 – Statui vivante
 • 21:00 – 21:30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS
 • 21:45 – 23:00 – Proiecţie de film în aer liber: „Iluzii pierdute” (2021, Franţa, Belgia, N15, dramă, 149 min., regia: Xavier Giannoli, cu: Benjamin Voisin, Cecile De France, Vincent Lacoste, Xavier Dolan.

Sinopsis: O adaptare cinematografică a romanului Iluzii pierdute, de Honore de Balzac, filmul lui Xavier Giannoli spune povestea lui Lucien Chardon, un tânăr chipeş, talentat şi cultivat, din AngoulĂŞme, care îşi caută fericirea şi progresul pe scara socială în braţele doamnei de Bargeton, reprezentantă de seamă a nobilimii din regiune, o femeie mai în vârstă decât el, iubitoare de arte şi dezgustată de viaţa grosolană a provinciei.

Premii: Nominalizat la Festivalul de Film de la Veneţia şi la Premiile Goya pentru Cel mai bun film şi câştigător al Premiului Cesar pentru Cea mai bună imagine, Cel mai bun decor şi Cel mai bun scenariu adaptat

Sâmbătă, 29 iulie

 • 18:45 – 21:45 – Caricaturişti
 • 21:00 – 21:30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS
 • 21:45 – 23.00 – Proiecţie de film în aer liber: „Belfast” (2021, Marea Britania, AP 12, dramă, 98 min., regie: Kenneth Branagh, cu: Caitriona Balfe, Jamie Dornan, Judi Dench)

Sinopsis: În vara lui 1969, Buddy, în vârstă de nouă ani, ştie exact cine este şi unde îi este locul. Face parte din clasa muncitoare din nordul Belfastului, e fericit, iubit şi în siguranţă. Lumea lui se desfăşoară pe strada casei lui, în inima unei comunităţi care râde şi rămâne împreună. Catolicii versus protestanţii, vecini iubitori cu doar o bătaie de inimă în urmă, au început să fie duşmani de moarte acum. Buddy trebuie să înţeleagă haosul şi isteria şi acest nou peisaj de izolare, populat de eroi şi răufăcători, zărit cândva doar pe ecranul cinematografului, dar care acum ameninţă să răstoarne tot ceea ce ştie şi iubeşte, în timp ce o luptă aprigă se desfăşoară în propria sa curte. Răspunsurile se află în călătoria convingătoare, amuzantă, emoţionantă şi sfâşietoare a lui Buddy prin revolte, violenţă, bucuria şi disperarea relaţiilor de familie şi agonia primei iubiri, toate însoţite de dansul, muzica şi râsetele pe care numai irlandezii le pot aduna atunci când lumea se întoarce cu susul în jos. Pentru că ce altceva poate face Buddy? Aceasta este singura lui lume. Acesta este Belfast.

Premii: un premiu (Cel mai bun scenariu original) şi şase nominalizări la Oscar (Cea mai bună regie, Cel mai bun film), un premiu (Cel mai bun scenariu) şi şase nominalizări la Globurile de Aur (Cea mai bună regie, Cel mai bun film), un premiu (Cel mai bun film britanic) şi cinci nominalizări la premiile BAFTA.

Duminică, 30 iulie

 • 20:45 – 21:15 – Spectacol de percuţie susţinut de Barbarossa Samba Group
 • 21:45 – 23:00 – Proiecţie de film în aer liber: „Anastasia” (1997, SUA, AG, animaţie, muzical, 94 min., regie: Don Bluth, Gary Goldman, cu: Meg Ryan, John Cusack, Kelsey Grammer, Hank Azaria, Christopher Lloyd)

Sinopsis: Cândva, familia Romanov trăia într-o lume încântătoare a palatelor elegante şi a petrecerilor fastuoase. Dar cumplitul Rasputin, întors la Sankt Petersburg din dorinţa de a se răzbuna, va aprinde focul revoluţiei ce va cuprinde întreaga ţară, în cele din urmă distrugând familia Romanov. În urma atacului asupra Palatului Regal, singurele care vor supravieţui sunt împărăteasa Marie şi nepoata ei, Anastasia. Urmărite de Rasputin, singura lor speranţă este să prindă ultimul tren spre Moscova. Îngheţata Volgă pune capăt zilelor lui Rasputin, cruţându-le astfel pe Marie şi pe Anastasia. Dar, în lupta lor pentru supravieţuire, cele două se rătăcesc una de cealaltă. Rezultatul este că Marie reuşeşte să fugă la Paris, în timp ce Anastasia zace inconştientă, singură şi necunoscută. Şi atunci începe cel mai mare mister al secolului XX.

Premii: două nominalizări la Oscar şi o nominalizare la Globurile de Aur.

„Filme în aer liber” este organizat de Asociaţia Macaia. Proiect finanţat de Primăria Municipiului Constanţa.

Radio România Constanţa se numără printre partenerii media ai Caravanei.

FOTO: Facebook/Primăria Constanța

Festivalul „Suflet de România”, în zilele de 27 și 28 aprilie, pe Domeniul Regal de la Săvârșin
Evenimente marți, 16 aprilie 2024, 15:41

Festivalul „Suflet de România”, în zilele de 27 și 28 aprilie, pe Domeniul Regal de la Săvârșin

Intrarea este liberă și participarea la toate activitățile din festival va fi gratuită. A doua ediție a festivalului „Suflet de...

Festivalul „Suflet de România”, în zilele de 27 și 28 aprilie, pe Domeniul Regal de la Săvârșin
BRAȘOV: Food Truck Festival se amână din cauza vremii
Evenimente marți, 16 aprilie 2024, 15:30

BRAȘOV: Food Truck Festival se amână din cauza vremii

Deși ar fi trebuit să se desfășoare la finalul acestei săptămâni, între 19 și 21 aprilie, Food Truck Festival a fost amânat pentru...

BRAȘOV: Food Truck Festival se amână din cauza vremii
Concert extraordinar „It’s More Than Just a Piano Show!”, pe scena Operei Brașov
Evenimente marți, 16 aprilie 2024, 14:30

Concert extraordinar „It’s More Than Just a Piano Show!”, pe scena Operei Brașov

Duminică, 21 aprilie, de la ora 18.30, în Sala Operei suntem așteptați la concertul extraordinar „It’s More Than Just a Piano Show!”,...

Concert extraordinar „It’s More Than Just a Piano Show!”, pe scena Operei Brașov
concert aniversar filarmonica oltenia
Evenimente marți, 16 aprilie 2024, 13:30

Concert extraordinar de Ziua Filarmonicii „Oltenia” Craiova

Filarmonica „Oltenia” sărbătorește anul acesta 77 de ani de la înființarea sa prin decret regal, o istorie bogată și o contribuție...

Concert extraordinar de Ziua Filarmonicii „Oltenia” Craiova
Evenimente marți, 16 aprilie 2024, 11:20

Documentarul „NASTY”, pe marile ecrane. Premiera de gală, la Sala Palatului din București

Tenismenul german Boris Becker vine la București pentru a participa la premiera de gală a documentarului. În această seară, de la ora 19:00, va...

Documentarul „NASTY”, pe marile ecrane. Premiera de gală, la Sala Palatului din București
Evenimente luni, 15 aprilie 2024, 19:00

Festival ”Madrigal” la Baia Mare și Sighetu Marmației

Spectatori de toate vârstele sunt așteptați în perioada 15 – 28 aprilie la Baia Mare și Sighetu Marmației, la Festivalul Madrigal. Corul...

Festival ”Madrigal” la Baia Mare și Sighetu Marmației
Evenimente luni, 15 aprilie 2024, 18:00

Concert de excepție la Filarmonica Brașov, joi

Concertul de joi al Filarmonicii Brașov va fi dirijat de maestrul chinez Yiwen Shen, iar solist va fi Marko Džomba la saxofon. Ocazie unică pentru...

Concert de excepție la Filarmonica Brașov, joi
Evenimente luni, 15 aprilie 2024, 15:00

Food Truck Festival, în weekend, la Brașov

Cele mai bune preparate street food din oraș îi așteaptă pe gurmanzi la un nouă ediție Food Truck Festival, scrie Radio România Brașov FM....

Food Truck Festival, în weekend, la Brașov