DISTRIBUIȚI

Turneul „Andrieș iese la pensie“ a început luna aceasta și se va încheia la mijlocul lui octombrie. Alexandru Andrieș ajunge la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța pe 28 septembrie 2019.

Alexandru Andrieș este unul dintre cei mai creativi artiști al ultimilor 35 de ani, lansând peste 80 de materiale discografice și susținând peste 3000 de concerte.

Muzician, arhitect, poet, artist plastic, simbol al unei generații și mentor al următoarelor generații, Alexandru Andrieș este un artist unic, iar întâlnirile cu el devin evenimente de neuitat.

Întrebat ce înseamnă mai exact „pensionare” pentru Alexandru Andrieș, muzicianul a spus: „Și pentru mine pensionarea înseamnă același lucru ca pentru toți oamenii planetei: împlinesc 65 de ani și ies la pensie – de la toamnă nu o să mai fiu angajat al Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu București, ci un vesel și (sper) sănătos pensionar – nimic complicat sau misterios.”
Oare  acest turneu este unul de adio?  „Nu pot nici să vă confirm, nici să vă infirm dacă acest turneu va fi unul de adio. Ce pot să vă spun e că sigur va fi un turneu în care cei care vor veni la spectacole vor vedea alături de mine muzicieni de prima mîna ai scenei romanești și vor primi o lista cu multe cantece, și vechi și noi, care sper să le facă plăcere. Mai sunt și alte surprize, dar cred că cel mai bine e sa le anunțăm la momentul potrivit. Cat despre faptul că pentru muzicieni nu există retragere, nici aici nu am un răspuns simplu și clar: doi dintre artiștii mei preferați, Eric Clapton si Peter Frampton, au anunțat amîndoi ca se retrag din circuitul de concerte… Evident, există limite pe care le impune varsta, iar cu timpul nu poți negocia – și aici e la fel ca la prima întrebare, nimic complicat sau misterios”, a declarat artistul.

Alexandru Andrieș va avea alături de el pe scenă o serie de muzicieni de calibru care completează formula pentru „cea mai frumoasă seara“: Berti Barbera, Călin Grigoriu, Maria Ioana Mîntulescu, Sorin Romanescu.

Concertul începe la ora 19:00, iar biletele costă între 35 și 65 de lei.

Redactor – Liliana Moldoveanu / Foto – arhivă personală artist