DISTRIBUIȚI

Regizorul francez Luc Besson va lansa pe 10 iulie noul său film, „Anna”, primul său lungmetraj de la superproducţia „Valerian” din urmă cu doi ani şi de la o plângere clasată de parchet, în care cineastul era acuzat de viol, informează AFP.

Filmul de acţiune în limba engleză, „Anna”, al cărui trailer a fost dezvăluit miercuri seara concomitent cu data lansării, o are în rol principal pe actriţa şi modelul rus Sasha Luss (care a jucat şi în „Valerian”) în rolul Annei, noua eroină a lui Besson după Nikita şi Lucy.

Incertitudinea planează cu privire la identitatea Annei, o tânără misterioasă care trebuie să facă faţă unor spioni şi ucigaşi, pe care filmul ne-o relevă în multiple ipostaze, de la vânzătoare de păpuşi la piaţă în Moscova, la top model, ucigaşă, poliţistă, agent dublu sau jucătoare de şah.

Scrisă şi regizată de Luc Besson, pelicula, din distribuţia căreia fac parte şi Luke Evans („Beauty and the Beast”), Helen Mirren ( „The Queen”) şi Cillian Murphy („Dunkirk”), este primul film al lui Besson de la superproducţia sa SF „Valérian et la cité des mille planetes”, lansat în iulie 2017, cu cel mai mare buget din istoria cinematografului francez (circa 190 de milioane de euro).

În pofida unor încasări la box-office de peste 225 de milioane de dolari, contra-performanţa lui „Valerian” pe piaţa din Statelor Unite a lăsat compania producătoare Europacorp, care pierde bani de peste trei ani, într-o criză financiară.

Grupul va lansa, totodată, la 1 mai „Nous finirons ensemble”, urmarea de la „Petits mouchoirs”, de Guillaume Canet.

„Anna”, a cărui lansare a fost amânată ca urmare a problemelor juridice ale Luc Besson, va fi, de asemenea, primul film al cineastului de la o plângere făcută în mai 2018 de actriţa belgiano-olandeză Sand Van Roy, care l-a acuzat de viol. Plângerea a fost clasată la sfârşitul lunii februarie de parchetul din Paris după nouă luni de anchetă.

sursa – AGERPRES

redactor online – Doina Sîrbu