DISTRIBUIȚI

Peste 2.000 de unităţi de alimentaţie publică verificate şi amendate cu aproape 300.000 de lei – este bilanţul acţiunilor organizate de către DSV Constanţa în cadrul Comandamentului Estival, în perioada 25 iunie –  2 septembrie.

Au fost vizate aproape 860 de restaurante, 340 de magazine alimentare, dar şi sute de fast-food-uri, pizzerii, firme de catering,  cantine din tabere şcolare, pensiuni  şi supermarketuri, aflate pe întreg litoralul, de la Năvodari şi Mamaia, până la Vama Veche.

Pentru neregulile în domeniul sanitar-veterinar şi al siguranţei alimentare, inspectorii au aplicat amenzi de 297.000 de lei  şi au suspendat temporar activitatea la un fast-food şi un depozit alimentar.

Vara aceasta, nu s-au înregistrat cazuri de toxiinfecţii alimentare care să pună în pericol sănătatea şi viaţa turiştilor de pe litoral – se arată într-un comunicat al DSV Constanţa.