DISTRIBUIȚI

Numărul de turişti veniţi în concediu la mare se menţine ridicat, în ciuda vremii capricioase, mulțumită voucherelor acordate bugetarilor, care au cumpărat pachete direct de la hotelieri susține prim-vicepreşedintele executiv al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, citat de News.ro.

„Agenţiile de turism au raportat scăderi în vânzările de vacanţe pe litoral, deoarece turiştii au cumpărat direct de la hotelieri, dar numărul de turişti e la fel ca anul trecut. Au fost ploi, mulţi nu s-au mai dus la agenţii. Salvarea a fost voucherele de vacanţă pentru bugetari, iar turiştii au optat pentru litoral pentru că aveau concediu, dar nu au mai trecut prin agenţii”, a precizat Dragoş Răducan.

Potrivit acestuia, gradul de ocupare din unităţile de cazare de pe litoral este între 85 şi 98%.

„Este prematur să tragem o concluzie despre sezon. Dar trebuie să precizăm că vârful de sezon s-a mutat după 1 august”, a adăugat reprezentantul FPTR.

FPTR este unul din cele mai mari patronate din turismul românesc, iar angajaţii membrilor săi însumează aproximativ 80% din forţa de muncă din turismul românesc.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc reuneşte zece organizaţii patronale şi 85 de mari societăţi de turism, care cumulează o cifră de afaceri de peste două miliarde de euro şi au peste 34.000 de angajaţi.