DISTRIBUIȚI

Un obiectiv chiar și de o zi, în această vară poate deveni Delta Dunării, cu cele trei braţe Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe sau celelalte canale unde singurul lucru artificial este barca în care te afli.

Președintele Asociației Patronatului în Turismul din Delta Dunării, Daniel Ilușcă, menționează că cei care ajung să viziteze Rezervația Biosferei Delta Dunării, cu siguranță își doresc să stea mai mult de o zi, în acest sanctuar natural european.

„Delta Dunării reprezintă o mulțime de canale și lacuri pe care trebuie să le cunoști, altfel te rătăcești. Este și un teren virgin, plin frumusețe și de neprevăzut, multă natură în care singurul lucru artificial pe care îl vezi este ambarcațiunea în care te afli“, spune Ilușcă.

El recomandă turiștilor să viziteze zona pitorească a lacului Purcelu, acolo unde multe dintre păsările Deltei vin să-și facă un cuib. Zona se remarcă prin frumusețe, liniște, dar și prin atmosfera discretă, intimă ce o învăluie. „Aici ultima zonă se parcurge în liniște, cu caiacul sau barca cu vâsle, pentru a nu tulbura liniștea păsărilor“, mai precizează Daniel Ilușcă.

Golful Musura, orașele Sulina, Sfântu Gheorghe, pădurile Letea și Caraorman sunt de asemenea destinații turistice care nu trebuie evitate dacă ajungeți în Delta Dunării.

„Caraorman în traducere înseamnă «pădurea neagră», Catedrala din Sulina, care este identică uneia de la Izvoarele Dunării din Germania. Trebuie neapărat să vezi un răsărit de soare pe lac sau un apus, să vezi cum scutură pescarii peștele dimineața“, exemplifică președintele APTDD.

În Delta Dunării se poate face inclusiv turism ecumenic, pentru că în zonă există și câteva mănăstiri.

Dacă aveți la dispoziție doar o zi pentru excursia în județul Tulcea, treceți neapărat pe listă următoarele obiective de vizitat: Satul Pescăresc, Microdelta, Muzeul Deltei Dunării, Muzeul de Arheologie, toate pe lângă o plimbare cu barca, de 2-3 ore până în zona lacului Purcelu, toate acestea vor contribui cu siguranță la crearea unei amintiri unice și minunate legate de această destinație turistică nemaiîntâlnită în Europa.

Redactor: Carmen SECUIU