DISTRIBUIȚI

În curând  vom putea savura, la Constanţa, cafea cu sirop de lavandă. 

Reţeta este promovată de organizaţia Experienţe Dobrogene, care îşi propune să aducă în atenţia publicului lucruri  noi şi oameni deosebiţi.

„Pentru că este anul Centenarului, am propus 100 de experiențe dobrogene pentru a promova cât se poate de bine Dobrogea și Dobrogea continentală în special, cu tot ce are ea mai bun și mai frumos: etniile dobrogene, gastronomie, cultură, tradiții, istorie“, ne-a declarat Laura Stroe, manager de proiect în cadrul organizaţiei.

Următoarea experiență dobrogeană este foarte interesantă, mai spune Laura Stroe.

„O să fiți uimiți, pentru că vom prezenta o cafea sau o experiență cu miros de cafea, pentru că s-au dezvoltat în ultima vreme în România și în Dobrogea culturile acestea de lavandă, considerăm că acum ne putem lăuda și noi cu acest lucru: avem mare, avem lavandă, avem cafea. E drept, cafeaua nu provine de la noi, probabil nici lavanda, dar acum sunt ale noastre“, a punctat Laura Stroe.

Primele degustări ale acestei inedite cafele dobrogene vor avea loc pe 19 iulie la o cafenea de pe strada Ţepeş Vodă.