DISTRIBUIȚI

Autorităţile din provincia Shandong, situată în estul Chinei, au instituit un premiu ”de melc” pentru funcţionarii leneşi, informează sâmbătă Xinhua.

Primele trei premii pentru funcţionarii leneşi au fost acordate sâmbătă unui număr de trei organizaţii guvernamentale din oraşul Zibo din districtul Zhoucun, printre acestea numărându-se biroul districtual al industriei şi comerţului.

Premiile „au fost acordate organizaţiilor cu cele mai slabe servicii”, a declarat Sha Xiangdong, secretar de partid din acest district.

„Scopul nostru este să stimulăm administraţiile sau angajaţii individuali să ofere în viitor servicii mai bune şi mai eficiente”, a adăugat oficialul.

Premiul „de melc” va fi acordat o dată la fiecare trei luni.

În cazul o organizaţie primeşte acest premiu de două ori consecutiv, autoritatea pentru supraveghere va aplica o sancţiune. Însă, în cazul în care se observă o îmbunătăţire semnificativă a activităţii celor premiaţi, această „distincţie” poate fi anulată.

Anterior, China a lansat un amplu plan de restructurare pentru reducerea birocraţiei şi îmbunătăţirea guvernării. De asemenea, a fost introdusă o reţea de comisii de supraveghere la nivel naţional pentru a înăspri lupta împotriva corupţiei, precizează sursa citată.