DISTRIBUIȚI

Metropolitan Opera din New York va prezenta, la sfârşitul lunii aprilie şi începutul lui mai, un spectacol de operă pentru bebeluşi, ale căror reacţii vor fi monitorizate de cercetătorii implicaţi în acest proiect destinat construirii ”publicului viitorului”, informează AFP.

Creată de compozitorul scoţian Lliam Paterson, opera ”BambinO” durează aproximativ 40 de minute şi a fost deja prezentată pe scenă anul trecut în cadrul festivalului de la Manchester.

Spectacolul este pus în scenă de Phelim McDermott, care semnează regia şi pentru ”Cosi fan tutte” de Mozart, o reinterpretare a textului clasic în care acţiunea este plasată în anii ’60 pe celebra plajă newyorkeză Coney Island, reprezentaţie aflată de asemenea în repertoriul actual al Metropolitan Opera.

Cele zece reprezentaţii ale spectacolului ”BambinO”, la care publicul va putea intra gratuit, vor avea loc în perioada 30 aprilie – 5 mai, în sala List Hall, şi sunt rezervate copiilor de la 6 la 18 luni, însoţiţi de adulţi.

Pe scenă vor fi doi cântăreţi, acompaniaţi de doi muzicieni care interpretează la mai multe instrumente, iar povestea spectacolului este cea a întâlnirii dintre o pasăre şi un pui.

”În căutarea permanentă a Met de a construi publicul viitorului, am decis să începem chiar cu cei mai mici”, a comentat directorul general al operei, Peter Gelb, citat într-un comunicat publicat joi.

”Va fi o experienţă formatoare pentru copiii din New York”, a adăugat acesta.

În cadrul acestui proiect, Metropolitan Opera colaborează cu cercetători de la universitatea newyorkeză Columbia, care vor observa comportamentul şi reacţiile bebeluşilor în timpul spectacolului.

sursa: Agerpres