DISTRIBUIȚI

Autoritățile din Nepal vor interzice circulația vehiculelor cu o vechime de peste 20 de ani pe drumurile de această țară, în încercarea de a ține sub control degradarea calității aerului și de a decongestiona traficul, au declarat foarte recent, oficialii locali.

Decizia guvernului, care survine după o campanie similară în capitala Kathmandu cu un an în urmă, va elimina de pe drumurile din această țară circa 5.000 de vehicule vechi, inclusiv autobuze, camioane și microbuze.

După jumătatea lunii martie, aşadar, vehiculele mai vechi de 20 de ani nu vor mai putea circula pe șosele, exceptate de la această regulă fiind doar taxiurile.

Legiuitorii nepalezi speră că această măsură va contribui la reducerea poluării și la descongestionarea traficului în toată țara. Autoritățile au interzis, de asemenea, prezența autoturismelor în mai multe zone importante din Kathmandu pentru a fluidiza traficul.

Măsurile survin în contextul în care Indicele Global al Performanței de Mediu, dat publicității în luna ianuarie, plasa calitatea aerului din Nepal printre cele mai proaste din lume.

Redactor: Daniel HARALAMBIE