DISTRIBUIȚI

Pe pârtia Clăbucet din Predeal se vor desfăşura la acest sfârşit de săptămână mai multe jocuri sportive şi concursuri în cadrul evenimentelor Ski Test Day şi Winter Tour.

„Vor fi multe concursuri, jocuri sportive, de la sărituri cu placa, la schiat peste obstascole, turul pârtiei şi altele. La baza pârtiei Clăbucet vor fi standuri cu echipamente pentru schiat care vor ieşi pe piaţă în acest an şi anul viitor. Echipamentele vor fi puse la dispoziţia turiştilor în mod gratuit. Stratul de zăpadă este destul de mare, aproape un metru pe pârtie şi între 50-60 de centimetri în staţiune. Este prima dată de când a început sezonul de schi, când stratul de zăpadă naturală este atât de consistent pe pârtie, a declarat, pentru Agerpres, Cătălin Câmpeanu, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Predeal.

Pârtia Clăbucet are instalaţii de transport pe cablu, telescaun şi teleschi. De asemenea, instalaţia de nocturnă funcţionează până la ora 21:00, potrivit sursei citate.

Şi la Poiana Braşov condiţiile de schi sunt foarte bune pe întreg domeniul schiabil. Potrivit administratorului domeniului schiabil, Dorin Drăgoi, în partea superioară a Masivului Postăvarul stratul de zăpadă depăşeşte un metru pe pârtii, iar la baza acestora între între 70-80 de centimetri. În staţiune stratul de zăpadă măsoară 30 de centimetri.

„Tot domeniul schiabil este foarte bine pregătit şi îşi aşteaptă turiştii. Stratul de zăpadă este destul de consistent, cel mai bun de până acum. Temperaturile pentru acest weekend se anunţă scăzute de minus 6, minus 7 grade, şi foarte posibil ninsori. Instalaţiile de transport pe cablu funcţionează la capacitate. Cred că după cum arată acum stratul de zăpadă şi cât de bine a fost pregătit, pe pârtii se va putea schia foarte bine mult timp de acum încolo, dacă vremea nu se va încălzi brusc“, a spus administratorul domeniului schiabil.

Din cele şapte pârtii ale domeniului schiabil din staţiune, doar pârtia Bradul este dotată cu instalaţie de nocturnă.