DISTRIBUIȚI

Zeci de turiști care au urcat, marți, pe Platoul Bucegi pentru a participa la Ziua Sfinxului vor fi coborâți de pe munte de salvamontiști în condițiile în care telecabina nu funcționează noaptea, iar unii dintre ei nu sunt echipați corespunzător.

Potrivit salvatorului montan Gheorghe Cotinghiu de la Serviciul Salvamont Bușteni, aproximativ 40 de turiști au urcat la Sfinx pe zona Peștera pentru a participa la evenimentul numit Ziua Sfinxului, unii dintre ei nefiind echipați corespunzător, pe munte fiind zăpadă de o jumătate de metru și frig.

Aceștia au cerut ajutorul salvamontiștilor, ei neputând coborî cu telecabina, întrucât transportul pe cablu nu funcționează noaptea.

În aceste condiții, salvamontiști de la Bușteni, dar și de la Dâmbovița vor însoți grupul de aproximativ 40 de persoane pentru a coborî spre Peștera, unde și-au lăsat mașinile, coborârea urmând să dureze aproximativ o oră, a precizat sursa citată.

Pe munte ninge, vizibilitatea este scăzută, temperatura este negativă, iar stratul de zăpadă măsoară aproximativ o jumătate de metru, a mai precizat Cotinghiu.