DISTRIBUIȚI

Anvelopele all-season se mai numesc și anvelope mixte, all year. Și, așa cum le spune și numele, sunt cauciucuri destinate rulării întregului an, indiferent de vreme, utilizabile și vara, dar și iarna. Sunt anvelope care îl fac pe șofer să renunțe la două seturi specializate, de vară și de iarnă, automobilul circulând în toate anotimpurile cu același set.

Recent, câțiva producători au lansat un nou tip de anvelopă mixtă, pe care nu au numit-o all-season, ci anvelopa de vară, omologată pentru iarnă. Adică un cauciuc de vară cu care putem circula în siguranță și iarna.

Aceste noi pneuri au o altfel de construcție. Materialul folosit este cel de la anvelopele de vară, care rezistă bine când e cald, dar care se uzează prematur când este frig. Cu toate acestea, producătorii de anvelope mixte nu se laudă cu o longevitate mare a acestora, așa că uzura timpurie este mereu o certitudine în cazul cauciucurilor all-season.

Rămâne la latitudinea fiecăruia să se hotărască dacă traseul pe care circulă necesită anvelope specializate sau nu, dacă merită investiția în două seturi distincte și dacă are spațiul unde să le depoziteze.

Cert este că producătorii reușesc să facă anvelope all-season din ce în ce mai performante, iar nevoia șoferilor de a avea două seturi de roți începe să dispară.

Un material realizat de Daniel HARALAMBIE