DISTRIBUIȚI

Cântărețul londonez Sampha a primit joi seară trofeul Mercury Prize, prestigioasele premii ale muzicii britanice, pentru albumul său de debut ”Process”, o producție care îmbină sound-ul electronic cu accente de ”rhythm and blues”, relatează EFE.

Sampha, cantautor și producător în vârstă de 28 de ani, s-a impus cu albumul său lansat în februarie anul acesta în fața unor vedete consacrate ca Stormzy, nominalizat pentru albumul ”Gang Signs &; Prayer”, Ed Sheeran pentru ”÷ (Divide)” și Kate Tempest pentru ”Let Them Eat Chaos”.

Mercury Prize este un premiu acordat anual celui mai bun album muzical din Regatul Unit și Irlanda. Distincția a fost creată în anul 1992 de British Phonographic Industry și British Association of Record Dealers ca alternativă a premiilor BRIT.

„Mă simt de parcă aș visa. Este incredibil”, a spus muzicianul la primirea premiului din mâinile actorului Idris Elba.

„Mulțumesc membrilor juriului pentru că au crezut că albumul meu este suficient de bun”, a spus artistul care și-a dedicat premiul părinților săi proveniți din Sierra Leona, mulțumindu-le că i-au oferit „cea mai bună educație posibilă”.

Unul din membrii juriului, cântărețul de jazz și prezentator Jamie Cullum, l-a felicitat pe rețelele de socializare pe Sampha, declarându-se „emoționat” de succesul său pe care nu l-au prevăzut nici măcar casele de pariuri.

În cadrul ceremoniei de la Londra, cântărețul a interpretat la piesa ”(No One Knows Me) Like the Piano”, în timp ce Stormzy a urcat pe scenă pentru a interpreta ”Firt Things First/Blinded By Your Grace”.

Au susținut de asemenea recitaluri artiștii The Big Moon (”Cupid”), Loyle Carner (”The Isle of Arran”), Blossoms (”Charlemagne”) și Dinosaur (”Living, Breathing”).