DISTRIBUIȚI

Comisarii OPC au descoperit foarte multe nereguli la instalațiile din parcul de distracții din Satul de Vacanță, în urma controalelor efectuate la începutul lunii august.

Potrivit unui comunicat al instituției, au fost verificați 7 operatori economici la care s-au descoperit numeroase deficiențe.

Astfel, comisarii au observat că instalațiile nu respectau cerințele de securitate: lipsa capacelor de protecție la becuri, scara de acces din aluminiu avea diferențe de îmbinare pe înălțime; pentru fixarea postamentului se utilizau bucăți de scânduri suprapuse; capacele de protecție la cutiile intermediare era crăpate; un holșurub ieșit la nivelul capului în exterior; fire electrice neizolate; grătare cu deficiențe de nivel la îmbinări; balustradă mobilă, nefixată suficient; cotiere rupte la mașinuțe; mașinuțe ce prezentau deteriorări, respectiv spătarele scaunelor aveau porțiuni rupte, iar partea de șezut era exfoliată; cabluri electrice atârnau pe brațele utilajului.

Comisarii au mai observat lipsa panoului de avertizare din imediata apropiere a echipamentelor cu privire la denumirea echipamentului și datele de identificare ale deținătorului, modul corect de utilizare și comportamentul adecvat al consumatorului în momentul utilizării, potențiale pericole așa cum au fost identificate în cadrul analizei de risc în exploatare, inclusiv asupra vârstei minime, limitei de greutate, înălțimii sau stării de sănătate a consumatorilor, după caz.

Potrivit comisarilor OPC, consumatorii nu erau informați despre echipamentele de distracție amplasate în zone turistice, în două limbi de circulație.

În urma controlului, au fost aplicate 4 amenzi în valoare de 32 de mii de lei. Pentru alți 5 operatori economici s-a luat măsura interzicerii utilizării echipamentelor de agrement până la remedierea deficiențelor.