DISTRIBUIȚI

Pentru un produs de calitate și mai ales natural sunt necesare următoarele: rețetele bunicii, la care se adaugă ani buni de cercetare și experimentare, dar mai ales o pasiune uriașă pentru plante și cunoașterea proprietăților lor. Toate combinate cu multă dragoste în cadrul unei afaceri de familie care își are rădăcinile, dar și ingredientele într-o fermă din Topraisar.

Elena Oancea a dus în laborator secretele mamei și bunicii ei, iar ea însăși este în postura de a transmite secretele străvechi ale plantelor către nepoții săi.

„În prezent, prepar acea minunată cremă cu flori de crin pe care o făcea bunica atunci când aveam vreo 7-8 ani. Am concentrat-o și cu alte plante, cu alte substanțe active din mai multe plante ca să îi aducem un plus de valoare cu efect regenerator al epidermei. Am reușit să aducem regenerare a tuturor tipurilor de ten, pielii cu acnee, în arsuri, în dermatite atopice, deci este o combinație de produs dermato-cosmetic. Avem o combinație de tratament regenerator pe tipuri de ten și pe etape. Începând de la o regenerare completă a epidermei și a corpului prin uleiuri, loțiuni, măști, peelinguri naturale. Aurul României, cum spunem noi, este această cremă valoroasă cu concentrație foarte mare de cătină“, explică Elena Oancea.

În livada de la Topraisar, familia Elenei Oancea cultivă cătină. „Fructele de cătină pe care le utilizăm în produsul nostru; florile de toporaș le-am adus din mediul sălbatic. Floarea de crin, care are o valoare energetică și nu numai atât, calitatea concentrațiilor de substanțe active care ne dau frumusețea și întinerirea pielii. Florile de păducel, florile de ghiocel sunt foarte bune în tratarea petelor, roienița din mediul sălbatic este excelentă pentru problemele de pigmentare și ne ajută în tratarea petelor. Cătina are o concentrație foarte ridicată de vitamina A. Lavanda de cultură este lavanda medicinală, dar cea care se utilizează și în parfumerie, deci are un parfum fresh, dar nu mai spunem de concentrațiile de antioxidanți și de substanțe active“, mai spune Elena Oancea.

Afacerea de familie a Elenei Oancea a împlinit anul acesta 25 de ani și este singura firmă românească de cosmetică organică cu patru brevete de invenție pentru rețetare și procedee de fabricație.

Un material realizat de Monica CRUCEANU – COMȘA

1 COMENTARIU

Comments are closed.