DISTRIBUIȚI

Imagini incredibile filmate astăzi la Eforie Nord. Comisarul șef Horia Constantinescu de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului aproape că a fost luat la bătaie de călătorii nemulțumiți că acesta dorește să controleze un autobuz arhiplin care circulă regulat pe ruta Constanța – Mangalia.

Autocarul oprit în stație i-a atras atenția șefului CJPC pentru că un număr enorm de persoane era transportat în picioare, în contextul în care acest tip de autovehicul nu este prevăzut cu locuri în picioare pentru călători, ci doar cu un număr fix de locuri pe scaune.

Nemulțumit că oficialul a oprit mașina în stație pentru control, un călător a început să îl agreseze verbal pe Horia Constantinescu și chiar s-a dat jos din autobuz încercând să-l lovească pe reprezentantul CJPC. Bărbatul recalcitrant a fost ținut în frâu de polițiștii locali, veniți în sprijinul comisarului CJPC.


„Așa cum reiese din filmare, în momentul în care m-am apropiat de microbuz, acesta se afla oprit în stație. I-am solicitat șoferului să îmi prezinte documentele de transportator, dintre care inspecția tehnică, numărul de călători autorizat, mai ales pentru că la momentul controlului se aflau 16 persoane în plus față de numărul de locuri autorizat. Șoferul a refuzat legitimarea, a procedat la continuarea deplasării, m-am poziționat atunci în fața autobuzului pentru că era singura manieră în care-l puteam opri. Am sunat la 112 pentru a cere ajutorul Poliției Rutiere, iar împreună cu aceștia am procedat la legitimarea șoferului care, după cum se vede din imagini, a încercat să mă calce cu autobuzul“, afirmă Horia Constantinescu.

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Constanța, comisarul șef al CJPC, Horia Constantinescu a cerut într-adevăr sprijinul polițiștilor de la Rutieră, însă nu a fost înregistrat niciun incident.

Radio Vacanța a mai adus în atenția opiniei publice condițiile precare de transport existente pe ruta Constanța – Mangalia și retur și respectiv Constanța – Costinești și retur, acolo unde operează o singură firmă privată de transport în comun, ale cărei autobuze adesea nu fac față fluxului prea mare de călători. Reamintim faptul că, la acea dată, am încercat să obținem poziția oficială a administratorului firmei de transport, care însă nu a fost de acord să ofere un punct de vedere oficial cu privire la situație, ba chiar a lăsat să se înțeleagă faptul că, în opinia sa, nu există niciun fel de neregulă.

1 COMENTARIU

  1. Amenzi pana se invata magarii sa respecte clientul. Ce inseamna asta mers in picioare? Unde traim, in Afganistan?

Comments are closed.