DISTRIBUIȚI

Mai mulți militari francezi au fost răniți după ce au fost loviți de un vehicul în suburbia pariziană Levallois-Perret, transmite postul de radio France Info, citat de Reuters.

Poliția din capitala franceză a anunțat că o operațiune este în curs de desfășurare la Levallois-Perret pentru căutarea vehiculului implicat în incident. France Info a relatat că au fost răniți șase militari francezi, dintre care doi sunt în stare gravă.

UPDATE

Atacul a avut loc în jurul orei locale 08:00 (06:00 GMT), iar vehiculul implicat a fugit.

”În prezent este în desfășurare intervenția poliției. Are loc căutarea vehiculului”, a scris pe Twitter departamentul de poliție din Paris.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliției, mașina era condusă de un bărbat. Poliția a anunțat pe Twitter că vehiculul a fost văzut în suburbia Levallois-Perret.
Potrivit cotidianului Le Parisien, primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany, a denunțat un ‘act deliberat’. El a explicat că mașina implicată în atac era parcată pe aleea unde se află cazarma și i-a lovit pe militari la ieșirea din aceasta.

”Este un act intolerabil, de neînțeles”, a adăugat Balkany.

Din ianuarie 2015, Franța a fost ținta unui val de atacuri jihadiste soldate cu moartea a 239 de persoane, ultimele vizând în special forțele de ordine, notează DPA și AFP.

În aprilie, un polițist a fost împușcat pe bulevardul Champs-Elysees de un bărbat cu cazier judiciar. Anchetatorii au stabilit că atacul a avut motivație teroristă.

Atacuri eșuate au vizat de asemenea polițiști și soldați pe Champs-Elysees, lângă muzeul Luvru și în apropiere de Catedrala Notre-Dame.

Un bărbat înarmat cu un cuțit a fost arestat sâmbătă după ce a încercat să forțeze un punct de control la Turnul Eiffel. Procurorii care investighează cazuri de terorism au afirmat că anchetează acest incident deși suspectul a fost trimis la un spital de psihiatrie unde a fost anterior internat.