DISTRIBUIȚI

Echipe de scafandri ISU și angajați ai Gărzii de Coastă au intervenit, în această dimineață, la Mangalia, unde în dreptul plajei Laguna, un turist care a ignorat avertismentele salvamarilor de a nu intra în mare a fost răpit de valuri.

Din cauză că marea este foarte agitată, ambarcațiunea scafandrilor de la ISU nu a putut înainta spre zona unde se crede că turistul a fost purtat de curenți. Doi pompieri scafandri de la Mangalia au intrat în adâncuri pentru a-l căuta pe bărbat, însă la fața locului s-a cerut suplimentarea numărului de scufundători profesioniști. În total, intervin la Mangalia 10 scafandri ISU din Constanța și Mangalia.

Martorii aflați pe plajă în momentul dispariției turistului sub apă spun că acesta ar fi intrat în mare alături de un alt bărbat pentru a salva o mamă și pe copilul acesteia. Aceștia din urmă și unul dintre salvatori au ajuns în siguranță la mal, în timp ce al doilea bărbat a fost tras în larg de curenți.

Salvamarii trag un puternic semnal de alarmă și îi roagă insistent pe turiști să nu ignore steagul roșu arborat pe plajă. Acesta este semnalul că scăldatul în mare este strict interzis, din cauza curenților deosebit de puternici ce pot provoca tragedii.

Și pe plaja din nordul litoralului, la Constanța și Mamaia, salvamarii au arborat astăzi steagul galben, semn că mare este foarte agitată, iar înotul este permis doar celor foarte experimentați.