DISTRIBUIȚI

Record absolut pentru Constanța și pentru România. Porumbeii voiajori ai columbofilului Gigă Stanca s-au întors în doar 28 de ore dintr-o cursă de 1.600 de kilometri.

Peste 1100 de porumbei din România și Bulgaria au luat startul din localitatea Tartu din Estonia, ieri la ora 05:20.

O cursă pe care în mod normal ar fi trebuit să o parcurgă în aproximativ 40 de ore porumbeii constănțeanului Gică Stanca au parcurs-o în 10 ore mai devreme decât era estimat. S-au întors astăzi la ora 09:20. Campionii lui de astăzi sunt botezați Strigoiul și Frumosul.

„De data aceasta se pare că mi-am bătut propriul record. Am fost pe primul loc în urmă cu aproximativ patru ani, tot pe primul loc și acum trei ani, anul trecut am ocupat abia locul 16, iar acum sunt din nou pe locul întâi, dar tot cu porumbelul de anul trecut, iar recordul este mult mai mare, viteza a fost mult mai mare, probabil i-a ajutat vântul, practic, nu mă așteptam. Mulți își dădeau cu părerea că nu vin la Constanța astăzi, după numai 28 de ore, acești doi porumbei scriu istoria. Chiar doi favoriți, că erau și în echipă pe locurile I și II“, a mărturisit plin de entuziasm columbofilul Gică Stanca, la Radio Vacanța.

Constănțeanul Gică Stanca a mai câștigat și în anii trecuți aceasta cursă lungă cu porumbeii Spartacus și Nocturna.

Un material realizat de Silvia PASCALE