DISTRIBUIȚI

Scafandrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ au reluat astăzi căutările în mare, la Eforie Nord, pentru a recupera trupul neînsuflețit al fetiței de 11 ani, care ieri a murit înecată.

La un pas de moarte au fost ieri și mama și sora mai mare a fetei. Cele două însă au avut norocul să fie scoase la timp din apă de salvamari. Pentru micuța de 11 ani însă, nu s-a mai putut face nimic. Nici măcar salvamarii, înotători experimentați, nu au putut face față curenților puternici pentru a ajunge la trupul dus de la valuri.

Ore în șir au scotocit apa ieri după-amaiză, până la căderea nopții, scafandrii ISU. În zadar însă.

Salvamarii de Eforie au arborat steagul roșu, care interzice scăldatul. Asta după ce în numai câteva ore, ieri, au salvat de la moarte cinci persoane purtate de curenți în larg.

Tot din cauza curenților puternici, scăldatul în apa mării este strict interzis și în alte stațiuni din sudul litoralului, de exemplu în Costinești și Olimp, unde de asemenea, salvamarii au recuperat din apă în ultima clipă șase turiștii care au ignorat pericolul.

De la începutul sezonului estival, patru turiști și-au pierdut viața în Marea Neagră. An de an, salvamarii din sudul litoralului duc o luptă acerbă cu turiștii care insistă să intre să înoate în mare chiar și atunci când pe plajă este arborat steagul roșu ce indică pericolul de înec.