DISTRIBUIȚI

Simina Contraș, actrița din Romania stabilită de 6 ani în Chicago, joacă în trupa Trap Door Theater, iar constănțenii o pot admira în spectacolul din seara aceasta, unde joacă alături de Radu Dinulescu, director artistic al Teatrului de Stat Constanța.

Actorii de peste ocean vor pune în scenă, la Teatrul de Stat Constanța, comedia  scrisă de dramaturgul român Matei Vișniec – Cum să poveștești istoria comunismului unor bolnavi mintal.

Reprezentația face parte din spectacolele Festivalului Internațional de Teatru din Constanța – Miturile Cetății. Organizatorii au anunțat încă de ieri că pentru spectacolul din această seară, de la ora 18:00, susținut de americanii trupei Trap Door Theater Chigago, nu mai sunt locuri libere.

 

În a treia zi a Festivalului International de Teatru – Miturile Cetății -, actorii americani din trupa Trap Door Theaters Chicago vor juca, în limba engleză,  o piesă scrisă de dramaturgul român Matei Vișniec. Este vorba despre spectacolul How to explain the history of communism tour, sau Cum să povestești istoria comunismului unor bolnavi mintal. Reprezentația  începe de la ora 18: 00 la Teatrul de Stat Constanța și se joacă cu casa inchisă.

În ce manieră poți să povestești istoria comunismului unor bolnavi mintal și cum se poate transforma un spital de nebuni într-un bastion al celor revoltați de sistem aflăm în această seară, de la ora 18:00 la Teatrul de Stat Contanța. În a treia a zi de Festival,  scena Miturilor Cetății va apartine  actorilor americani de la Trap Door Theater s Chigago. Directorul artistic al Teatrului de Stat Constanța, Radu Dinulescu le cunoaște performanța, încă de la prima lor reprezentație în România.

În trupa americanilor joacă și o româncă stabilită de 6 ani în Statele Unite. Este vorba despre actrița Simina Contraș, cea care s-a dedicat scenei, acceptând, mai întâi și sacrificul cerut de un trai peste ocean.

În comedia scrisă de Matei Vișniei, Simina Contraș joacă rolul asistentei șefe. Mai întâi tratează, apoi ajunge în punctul de a fi tratată de nebunie.

Un reportaj de Silvia Pascale