DISTRIBUIȚI

A doua ediţie a „Şcolii de vară a Ministerului Apărării” se va desfăşura, în perioada 5 – 10 iunie, la Constanţa, Mangalia şi Babadag.

Vor participa 65 de elevi şi studenţi – 60 din sistemul de învăţământ militar şi 5 de la Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”.

Pe parcursul celor patru zile, tinerii vor fi iniţiaţi în prima lecţie de supravieţuire pe mare sub conducerea unui instructor autorizat, vor participa la scufundări şi ateliere interactive prin intermediul cărora vor descoperi tainele meseriei de scafandru.

Militarii Batalionului 307 Infanterie Marină au pregătit un program complex, constând în tehnici de supravieţuire în mediul terestru-lagunar, în pădurea şi pe Lacul Babadag, hrănire în condiţii de campanie şi modul de procurare al hranei din natură.

De asemenea, tinerii vor vizita Acvariul, Delfinariul, Planetariul, Simulatorul de Navigaţie, Cetatea Enisala şi vor avea un workshop de fotografie “O fotografie cât 1.000 de cuvinte!”, cu premii acordate de Liga Ofiţerilor din Marina Militară.

Foto: Arhivă