DISTRIBUIȚI

Ministrul american al securității interne, John Kelly, a fost surprins de microfon în timp ce-i sugera, în glumă, președintelui Donald Trump să folosească sabia asupra presei, relatează joi cotidianul britanic Telegraph.

Ministrul american a făcut această remarcă în timpul unei ceremonii de absolvire la Gărzile de coastă ale SUA din New London, statul Connecticut, după ce președintele, care s-a plâns în discursul rostit cu acest prilej că este tratat incorect de către media, a primit de la proaspeții absolvenți o sabie ceremonială.

După ce Trump s-a așezat, Kelly s-a întors către el și i-a spus: „Folosiți-o asupra presei, domnule”. Trump a râs și a răspuns: „Da, exact”.

Președintele se plânsese în discursul rostit în fața absolvenților că unii reprezentanți ai media nu-l tratează cum se cuvine. „Uitați cum am fost tratat în ultima vreme, mai ales de media. Niciun politician din istorie — și spun asta cu cea mai mare siguranță — nu a fost tratat mai prost și mai incorect. (…) Nu-i lăsați să vă doboare, nu-i lăsați pe critici și pe cârcotași să stea în calea visurilor voastre”, a declarat Trump.

„Probabil că de aceea am câștigat. Adversitatea te face mai puternic. Nu ceda, nu da înapoi… Și cu cât mai dreaptă e lupta ta, cu atât vei întâmpina mai multă opoziție”, a conchis magnatul devenit președinte al SUA.

Sursa: Agerpres