DISTRIBUIȚI

În perioada 12-14.05.2017, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, împreună cu cei ai Serviciului de Poliție Delta Dunării și ai Biroului de Poliție Transporturi Tulcea au acționat în arealul Deltei Dunării pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol. În cadrul acțiunii au fost constatate 5 infracțiuni și au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.300 lei. Polițiștii au confiscat 205 kilograme de pește, 82 unelte de pescuit, 2 ambarcațiuni, 2 motoare de ambarcațiune, valoarea bunurilor confiscate fiind de aproximativ 16.000 lei.

Spre exemplu, a fost identificat un administrator al unei societăți de profil, care, în anul 2015 nu a înregistrat în contabilitatea societății facturi fiscale prin care a comercializat peste 2.800 kilograme de pește, în valoare de aproximativ 27.000 lei și nu a achitat taxele și impozitele datorate bugetului general consolidat al statului, fapt pentru care este cercetat pentru evaziune fiscală.

Iar pe canalul Sulina au fost depistati doi bărbați, unul de 65 de ani, din Tulcea și unul de 43 de ani, din Maliuc, în timp ce pescuiau cu șapte setci, folosindu-se de o ambarcațiune cu motor, fără a poseda licență de pescuit pentru ambarcațiunea utilizată și fără să dețină permise de pescuit comercial. La momentul flagrantului aceștia aveau capturate 20 de kilograme de pește. Ambarcațiunea, peștele, motorul, rezervorul și ramele au fost ridicate în vederea confiscării.