DISTRIBUIȚI

Vremea a ținut astăzi cu zecile de voluntari care s-au decis să dea curs inițiativei primăriei din Limanu de a ieși să curețe terenurile agricole de pe raza localității, infestate de ani întregi de gunoaie aruncate la întâmplare de localnici ori de persoane venite din alte părți.

Potrivit autorităților locale, este vorba de o groapă de gunoi neconformă și ilegală, ce se întinde pe aproximativ 6 hectare.

Bugetul primăriei, la un loc cu cel al CJC, nu ar fi ajuns pentru ecologizarea zonei, mai susțin reprezentanții administrației publice.

Umărul la treabă l-a pus, astăzi, inclusiv președintele CJC, Horia Țuțuianu, care a strâns gunoi, cot la cot cu voluntarii. Oficialul spune că va face o analiză și va cere sprijinul ministerelor de resort pentru ecologizarea zonei și pentru menținerea curățeniei.

Doar astăzi, au fost strânse aproximativ 5 tone de gunoi. De la începutul campaniei, spune primarul din Limanu, s-au strâns 80 de tone de gunoi.

Și cum nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, Garda de Mediu și-a făcut apariția la fața locului, după ce a primit o reclamație conform căreia, în urma acțiunii de strângere a gunoaielor, voluntarii ar fi ucis popândăul și brândușa de câmp…

Discuții

comments