DISTRIBUIȚI

Primăria din Cumpăna a decis că ziua de 15 mai, dată la care este marcată Ziua Internațională a Familiei, nu trebuie să treacă nesărbătorită cum se cuvine. De aceea, locuitorii sunt invitați la o festivitate ce va avea loc luni, de la ora 16:00, la Casa de Cultură din comună.

„Dorim să amintim faptul că data de 15 mai a fost declarată ca Zi Internaţională a Familiei de către Adunarea Generală a ONU, la 20 septembrie 1993, în vederea sensibilizării privind importanţa instituţiei familiei, promovării cunoştinţelor despre tendinţele socio-economice şi demografice care afectează familia şi stimulării răspunsurilor la provocările cu care se confruntă astăzi familia contemporană. Familia este înţeleasă drept cea mai însemnată uniune socială de care depind dezvoltarea, stabilitatea şi, mai ales, existenţa întregii societăţi“, se arată într-un comunicat al autorităților locale.

Conform tradiţiei, la această dată, vor fi celebrate familiile căsătorite în comuna Cumpăna, care în acest an aniversează „Nunta de aur” – 50 de ani de căsătorie.

De asemenea, vor fi invitate şi viitoarele cupluri, care în acest an îşi vor uni destinele prin încheierea căsătoriei.

Familiile sărbătorite vor primi în dar piesa de teatru „Desculţ în parc”, scrisă de Neil Simon, în regia domnului Liviu Manolache, alături de actorii Florina Stănculeţ, Nina Udrescu, Tani Stefu, Liviu Manolache, Gelu Ciobanu. Scenografia este realizată de doamna Eugenia Jianu precum si diplome, flori şi daruri simbolice.