DISTRIBUIȚI

Aflat în timpul unui turneu care a umplut sălile în mai mult de 15 oraşe de pe tot cuprinsul ţării, Horia Mihail, însoţit de Pianul Călător, face o plimbare sonoră în parcurile din sectorul 1 al Capitalei.

Pe 13 mai, de la ora 11:00, în foişorul din Parcul Bazilescu şi pe 14 mai, de la aceeaşi oră, în foişorul din parcul Kiseleff, vor avea loc două recitaluri sub genericul Romantic vals.

Proiectul Street Art Muzical este o coproducţie Radio România, Primăria Sectorului 1 şi Radio România Bucureşti FM. Partener unic: BRD – Groupe Société Générale.

Horia Mihail Pianul calator Cismigiu2016b Foto Virgil Oprina

Convins că muzica clasică poate fi pe gustul tuturor atunci când este cântată cu bucurie în spaţii convenţionale sau chiar neconvenţionale, poate oferi momente de relaxare, dar, mai ales, poate educa şi publicul care ajunge mai rar în sălile de concert, Horia Mihail reia şi în acest an obiceiul său mai vechi de a susţine şi recitaluri în aer liber în cadrul turneelor sale. Copiii, părinţii şi bunicii vor petrece două dimineţi de neuitat, în care valsurile concertante le vor însoţi plimbarea sau joaca.

„Este foarte interesant să vezi în fiecare an cum oameni care, de altfel, poate nu au legătură cu muzica clasică se opresc şi chiar le face plăcere ce aud. Sunt bucuros şi cred că pe unii dintre ei îi voi regăsi în sala de concert, acesta fiind şi scopul unor evenimente ca acestea, în spaţii mai puţin convenţionale” – declara Horia Mihail în urma unor alte recitaluri în parcurile bucureştene.

„A fost excelent, un eveniment ce a făcut ziua mai frumoasă. Nu mă aşteptam să am parte de un regal muzical în parc. Aş mai fi stat încă o oră în picioare, fără probleme” au declarat, la rândul lor, spectatorii.

Coproducători: Radio România, Primăria Sector 1-Bucureşti, Radio România Bucureşti FM. Partener unic: BRD – Groupe Société Générale. Producător: Asociaţia Culturală Accendo. Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Media Trust, România TV, Caţavencii, Observator Cultural, Zile şi Nopţi, Liternet, Bussines Review, Revista Cariere, agentiadecarte.ro

Discuții

comments