DISTRIBUIȚI

Polițiștii din cadrul Secţiei 1 au fost sesizați, vineri, de către o femeie, în vârstă de 83 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată, în jurul orei 03.00, pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind avocat şi care a informat-o că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier în Grecia şi are nevoie de suma de 5.000 de euro.

Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi a anunţat organele de poliţie.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secţiei 2 au fost sesizați, joi, de către o femeie, în vârstă de 84 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată, în jurul orei 21.30, pe telefonul fix, de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind fiul ei şi care i-a spus că a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie de suma de 20.000 de euro.

Și în acest caz octogenara în cauză și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi a anunţat organele de poliţie.

În ambele cauze polițiștii au deschis anchete în vederea identificării autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală.

Recomandări ale polițiștilor constănțeni

Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor „rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, important de precizat este faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală.

Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru „rezolvarea unor accidente rutiere”, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.