DISTRIBUIȚI

Celebrul tobogan acvatic dezafectat de pe plaja Modern va fi, în curând dezmembrat și dus la casat, astfel că turiștii care vor veni la mare anul acesta, nu e vor mai „împiedica“ de ruinele lui.

Amenajat în anii 1960 și cunoscut deja constănțenilor ca un simbol al degradării prin care litoralul românesc a trecut după 1990, toboganului de pe plaja Modern i-a sosit sfârșitul.

După consolidarea plajei și a digului din zonă, municipalitatea are noi planuri pentru a recondiționa porțiunea de faleză înaltă din zona Modern. Licitația pentru demolarea toboganului uriaș a fost câștigată încă anul trecut, de către o firma Construct Provider SRL, din Constanța, în schimbul sumei de 225.500 lei, bani de la bugetul local. Din spusele purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanța, Ionela Halciuc, lucrările ar urma să înceapă în scurt timp și să fie finalizate înainte de începutul sezonului estival 2017.

Mai mult, scările care asigură accesul către plaja Modern vor fi și ele recondiționate, mai spune reprezentantul Primăriei. Pentru acestea, există în plan și cosmetizarea lor de către o echipă de tineri artiști plastici constănțeni, după modelul vaporașelor amplasate la fiecare intrare în municipiu. Această etapă a proiectului nu a fost deocamdată concretizată, ea fiind abia la stadiul de idee. În acest context, nu se știe nici dacă Primăria va organiza, din nou, un concurs în care artiștii plastici se pot întrece în idei. Cert este însă că o decizie în acest sens va fi luată tot până la începerea sezonului estival 2017.

Discuții

comments