DISTRIBUIȚI

Aproximativ 20 de turiști români sunt blocați într-un autocar în sudul Mexicului. Turiștii sunt în același loc de peste 24 de ore din cauza unor proteste spontane pe șoseaua pe care circula autocarul. Grupul de turişti se îndreaptă către localitatea Tuxtla Gutierrez, urmând ca pe 4 aprilie să revină în România.

Cetățenii români care se aflau în vacanță în Mexic au rămas blocați în sudul Mexicului din cauza unor proteste care au loc pe ruta respectivă. Din cauza manifestanților, autocarul nu poate să înainteze și nici să se întoarcă în punctul de plecare.

Potrivit unui comunicat MAE, turiștii au contactat misiunea diplomatică română la luni pentru a solicita sprijinul, întrucât au rămas blocaţi în statul Oaxaca din cauza unor manifestații spontane organizate la ieșirea din satul El Camaron.

Ambasada română din Mexic a cerut ajutor Statului Major al Poliţiei din Oaxaca și a solicitat o escortă de poliţie, care să îi ajute pe turiştii români să părăsească zona manifestaţiei.

De asemenea, se încearcă trimiterea unor microbuze pentru recuperarea turiștilor, spun reprezentanții firmei de turism care au organizat excursia. Accesul în zona respectiva se poate face doar cu autoturisme de mici dimensiuni.