DISTRIBUIȚI

Specialiştii în industria alimentară atenţionează populaţia să verifice cu atenţie produsele de post, care se vând în această perioadă în magazine, pentru că multe dintre acestea conţin ingrediente artificiale.

Conform Radio România Actualități, bucătarul sălăjean Mircea Groza atrage atenţia asupra necesităţii analizării etichetei înainte de a cumpăra un aliment, mai ales al unuia de post, care se bazează cel mai probabil pe amestecuri de pastă vegetală, colorant şi conservanţi.

Mircea Groza apreciază că aceste ingrediente sunt prezentate sub forma unor simboluri şi cu denumiri prea puţin cunoscute sau înţelese.

„Şi eu citesc cu atenţie şi le gust, şi în momentul în care le guşti îţi dai seama că nu e în regulă, se fac din ulei din palmier, am înţeles, foarte multe lactate. Citeam undeva că are un singur compus natural, care ar fi apa. E greu să ne hrănim sănătos, dar eu zic că dacă mergem în pieţe şi la producătorii cei mai apropiaţi, putem să găsim produse sănătoase la piaţă”, afirmă Mircea Groza.

Acesta recomandă consumarea legumelor şi fructelor naturale cum ar fi leurda, urzicile, măcrişul sau hameiul, mai puţin folosit în ultima vreme.

„Frunzele şi mugurii de hamei în prima fază a creşterilor sunt excepţionale pentru pregătirea unor mâncăruri scăzute sau de post”, a mai spus Mircea Groza.

Comisarii din domeniul protecţiei consumatorilor le recomandă cumpărătorilor să evite produsele alimentare vândute la colţ de stradă, fără etichetă sau informaţii privind producătorul, conţinutul şi termenul de valabilitate.