DISTRIBUIȚI

Intrată în vigoare în urmă cu un an, legea antifumat continuă să dea mari bătăi de cap agenţilor economici. Mai mult, unii dintre ei susţin că le-au scăzut vânzările.

„Ne merge foarte prost. Vânzările ne-au scăzut foarte mult. Din cauza interzicerii fumatului ne-am pierdut clienții, dar noi, în continuare, supraviețuim foarte greu, ne plătim taxele la timp. Am ajuns la concluzia că, din cauza unei țigări ne-am piedut foarte mulți clienți. Țigara este importantă, se pare în România“, afirmă managerul unei cunoscute cafenele din Constanța.

Ce s-a schimbat intr-un an ne spune cpt. Cristian Rotaru, ISU Dobrogea:

„Din punctul de vedere al instituției noastre, și înainte de intrarea în vigoare a legii inspectorii ISU efectuau controale în care se urmărea și aspectul fumatului. De la intrarea în vigoare a legii, insitituția noastră a primit o serie de sesizări privind fumatul. Drept urmare, activitatea de prevenire a fost concentrată pe verificarea respectării legii. Am mai primit ceva sesizări legate de agenți care nu mai respectă legea, iar colegii noștri au fost pe teren și au făcut verificări.“

Într-un an de zile, zeci de agenți economici au fost amendați de ISU Dobrogea cu amenzi în valoare de peste 30 de mii de lei.

Un material realizat de Adrian BĂNCILĂ

Discuții

comments