DISTRIBUIȚI

Artistul britanic Ed Sheeran face istorie cu cel de-al trei album al său, „÷” (Divide), care a devenit cel mai rapid vândut album al unui artist masculin din istorie, relatează The Independent.

„Divide” a debutat pe locul 1 în Official UK Album Charts, cu 672.000 de exemplare vândute în prima săptămână de la lansare.

Potrivit The Independent, „÷” este albumul cu cea mai rapidă vânzare din toate timpurile după „25”, semnat de Adele și „Be Here Now”, al celor de la Oasis — fiind recompensat deja cu două discuri de platină.

Sheeran a obținut, de asemenea, performanța de a avea nouă cântece în clasamentul Official Singles Chart. În plus, în timp ce „Divide” ocupă prima poziție în UK Albums Chart, cele două albume anterioare ale artistului, „x’ (Multiply) și „+” (Plus) pot fi regăsite pe primele cinci locuri, pe poziția a patra, respectiv, a cincea.

Ed a devenit totodată primul artist cu toate piesele unui album în top 20, dar și interpretul cu cele mai mari vânzări pe vinil într-o săptămână din ultimii 20 de ani.

Nu în ultimul rând, unul dintre primele sale două single-uri de pe album, „Shape Of You”, a devenit recent cea mai ascultată piesă din istoria US Top 40, depășind recordurile înregistrate de The Weeknd și de Stormzy pe platformele de streaming.