DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii României la EUROVISION, Ilinca şi Alex Florea au fost, joi, invitaţii Adelinei Tocitu în Matinalul Radio Constanţa.

Cei doi cântăreţi au primit peste 10 mii de voturi pentru piesa „Yodel It!”.

Ilinca şi Alex Florea au susținut miercuri seara un concert în Constanța, iar în această perioadă sunt foarte solicitați în ceea ce privește spectacole pe care trebuie să le onoreze în mai multe locuri din țară.

Adelina: Dragilor, cum a fost experiența aceasta la Eurovision pentru voi în această formulă, știu că v-ați cunoscut de curând și a fost o provocare.

Alex: Da, într-adevăr a fost o provocare, mă bucur că am reușit să construim ceva frumos într-un timp atât de scurt, și sperăm ca până la Kiev lucrurile să evolueze mult mai mult.

Adelina: Ați promis pentru Kiev un show exploziv, un show care să ne rămână pe retină.

Ilinca: Da eu am zis asta. Eu tot visez la ceva de genul acesta, voiam din semifinala naționala națională să fac ceva care să rămână pe retină, aveam niște idei și sper să reușim să le punem în practică măcar la Kiev. Aș vrea să facem un fel de mișcare care să fie amprenta piesei, cum este la Gangnam Style sau la Waka Waka.

Adelina: Știu că Mihai Alexandru este de vină pentru echipa aceasta, Ilinca Băcilă și Alef Florea. Cum de v-a strâns pe voi Mihai Alexandru, compozitorul?

Ilinca: Eu mă cunosc cu el de câțiva ani, ne cunoaște de la festivaluri de când eram mică și participam și mi-a scris pe Facebook într-o zi, mi-a spus că a compus o piesă cu yodel și că ar vrea să mă duc la el în studio să o încerc, iar după ce am înregistrat-o, evident nu suna așa cum sună acum, era într-o tatal altă formă, am arătat-o mai multor oameni și ne-au spus să o înscriem la Eurovision. Eu cu Mihai ne-am gândit la momentul acela că piesa sună incomplet, nu avea tot, iar atunci Mihai a spus că va încerca să facă o parte de băiat și mi-a spus că el cunoaște un băiat talentat și puțin dus cu pluta și să îl chemăm să cânte cu noi.

Adelina: Un băiat foarte talentat care vine de la Constanța și anume Alex Florea. Constanța are foarte mulți oameni talentați, nu doar la capitolul muzică, dar noi vorbim despre muzică acum. Alex când ai auzit de această provocare, de altfel tu ai mai participat și la alte nenumărate talent-showuri, ești un artist în adevăratul sens al cuvântului, și ai fi putut fi și un bun jurnalist, întreabă profesorii de la jurnalism de tine de la Universitatea Ovidius.

Alex: Atunci când eram student la jurnalism nu prea eram așa, nu prea mă bagam în seamă, nu prea le aveam eu cu școala. Iar în moemntul în care am intrat la Facultatea de Arte, la actorie, eam nelipsit de la fiecare petrecere, la fiecare petrecere era nelipsit un Alex Florea care să cânte pentru Facultatea de Medicină, Facultatea de Jurnalism și așa mai departe.

Adelina: Iată că acum sunteți împreună la Eurovision cu această piesă pe care o ascultăm și noi, „Yodel It!” am auzit-o și la Radio Constanța și o vom mai asculta și în perioada următoare. Urmează o perioadă aglomerată pentru voi așa cum spuneam puțin mai devreme, este aglomerat, astăzi la Radio Constanța, veți mai fi și la un alt radio, de mâine sunteți iar în București. Pentru Kiev ați propus un show exploziv, cine vă mai ajută pe voi?

Alex: Momentan au fost niște întâlniri, nu știm momentan cine va mai intra în echipă și exact ce vom face. Noi ne-am făcut așa niște imagini și sperăm că în scurt timp vom începe lucrul.

Ilinca: Noi mai avem în spate echipa Cat Music care ne ajută foarte mult, este o echipă super, sunt foarte doritori să facă ceva foarte frumos.

Alex: Cam toți cei din echipa noastră ne susțin, sunt tineri, sunt frumoși, ne doresc lucruri bune.

Adelina: Mă uitam la această competiție, la ediția din acest an, și am văzut că s-au adunat acolo toate talentele care au participat la show-urile din România, practic erați de la un post de televiziune într-o parte, de la un post de televiziune în altă parte și v-ați strâns la Televiziunea Română. Sunt aceste talent-show-uri o rampă de lansare pentru un artist sau o șansă de promovare?

Alex: Este o șansă de promovare, de exemplu eu cât și Ilinca am participat la ambele talent-show-uri care țin de voce. Este și promovare, mună. Sunt niște experiențe care te formează, începi să iei contact cu camera, cu publicul, cu scena, începi să faci față presiunii. Când ești pe scenă și mai ales dacă publicul acela vine pentru tine te simți altfel, în momentul în care ești pus sub presiune și stii că există posibiliatatea de a se întâmpla orice, adică există posibilitatea să ieși din concurs, este foarte mare presiunea, și mă bucur că am făcut asta înainte de a ajunge la Eurovision.

Ilinca: Eu stau destul de prost cu emoțiile deobicei, și la celelalte două concursuri, dar pe scenă le stăpânesc, mă descurc. Odată cu Eurovisionul simt o presiune puțin mai mare pentru că nu mă mai duc acolo și sunt Ilinca Băcilă și sunt alături de Alex o întreagă țară, împreună suntem practic România și este o presiune mult mai mare decât ce a fost înainte.

Adelina: Mai este până atunci, timpul este prețios pentru voi doi pentru că trebuie să vă pregătiți, însă abia aștept să vă văd acolo la Kiev reprezentând România și dând ce aveți voi mai bun. Ați simțit presiune acum la Eurovision, ați simțit că ar putea să v-o ia cineva înainte? Apropo de Constanța și Mihai Trăistariu a fost chiar în spatele vostru la capitolul voturi, de altfel anul acesta câștigătorii au fost desemnați prin votul publicului. Evident că și juriul a fost important și sunt convinsă că toate observațiile din partea juriului de anul acesta au fost constructive.

Alex: Noi cumva speram și ne doream să se întâmple lucrul care s-a întâmpat, noi ne bucurăm că piesa noastră a prins foarte bine și în restul Europei, ba chiar și în America, Australia, adică avem foarte multe comentarii pozitive, eram printre favoriți să câștigăm selecția națională, ba chiar în momentul de față suntem favoriți pe primele locuri la concursul cel mare de la Kiev. Este un lucru care ne bucără și sperăm să rămână așa și în continuare și să nu dezamăgim.

Ilinca: Mie nu cred că mi-a fost teamă de cineva anume. Noi ne-am concentrat foarte bine pe ce avem de făcut și am avut încredere în piesa noatră în primul rând și apoi în noi, ne-am pregătit foarte bne și trebuie să mulțumim publicului care ne-a votat de peste 10.000 de ori.

Adelina: Eurovision va alea loc la Kiev cu semifinalele pe 9 și 11 mai, iar finala pe 13 mai. De altfel, despre piesa câștigătoare „Yodel It!” cu voi doi, Mihai Alexandru spunea la un moment dat într-o conferință de presă că a creat această piesă pentru o trupă care în prezent reprezintă Elveția la Eurovision, dar piesa a ajuns pentru România, și iată că este un atu.

Ilinca: Eu nu știam la început acest lucru. Adică atunci când m-a chemat Mihai să înregistrez pentru prima dată, credeam că este o piesă așa.. nu știam care sutn intențiile lui de fapt. Mai târziu am aflat că ar fi vrut să mă ducă pe mine la Eurovision.

Adelina: Pe tine pentru că hai să le spunem pamenilor că sunt foarte puține persoane feminine care pot face acest yodelit.

Ilinca: Da a fost o pasiune de-a mea de când eram mai mică, aveam vreo 12 ani, și am descoperit acest stil pe YouTube și am dorit să fac și acest lucru, aveam niște obsesii cum că trebuie să pot să fac orice, indiferent de muzică.

Adelina: Este un exercițiu greu?

Alex: Este destul de greu, eu am încercat să fac, de fapt au încercat să mă corupă să fac și uneori mai glumim, încercând să yodelesc.

Ilinca: Schimbăm părțile, eu fac rap și el face yodel.

Alex: Da dar ea face rap bien, eu ca să încep să yodelesc mai am de lucru.

2 COMENTARII

Comments are closed.