DISTRIBUIȚI

„Jurnal de Romania. Constanța” este un spectacol multimedia prin intermediul căruia vom descoperi cum trăiesc actorii constănțeni, cum se vede orașul prin ochii lor, cum se simt, ce dezamăgiri îi macină, ce adevăruri vor de mult timp să le scoată la lumină. Înainte de a pune totul pe hârtie, regizorul Carmen Lidia Vidu a vorbit cu fiecare dintre cele șase protagoniste. Au fost în total peste 70 de ore de interviu. O parte din replicile rostite în timpul înregistrării se vor regăsi în spectacol.

„Scenariul este semnat de mine, dar în realitate, de fapt, sunt cuvintele lor. După ce am terminat scenariul am început lucrul la scenă și am realizat acest spectacol multimedia. Acesta constă în proiecții de fotografii biografice din viața lor. Au venit cu fotografii de acasă, cu părinții lor, cu cartierele Constanței, cu străzile, cu primarii“, afirmă regizorul Carmen Lidia Vidu.

poze teatru
Mirela Pană, Lana Moscaliuc, Turchian Guzin Nasurla, Florina Stănculeț, Laura Iordan Adrian, Alina Manțu sunt cele șase protagoniste. Discursurile lor sunt sincere, impresionante.

„Este un proiect prin care îmi doresc să mă însănătoșesc ca om, ca artist și mi-aș dori ca publicul care vine la spectacol, prin acest dialog cu actorii să se echilibreze și să se definească corect, fiindcă ele pentru mine sunt niște modele, aceste actrițe“, a mai specificat regizorul acestui spectacol unic.

constanta
„Jurnal de România” este un proiect ce reunește filmul experimental, artele vizuale și teatrul. Primul „episod” al „Jurnalului de România” a avut drept protagonişti şase actori din Sfîntu Gheorghe din Secuime, al doilea episod este acum la Constanța. Avanpremiera, premiera şi a treia reprezentaţie pe scena Teatrului de Stat Constanţa vor fi în data de 3, 4 şi 5 martie, de la ora 19.00.

Un reportaj realizat de Silvia PASCALE