DISTRIBUIȚI

Meteorologii au emis, astăzi, noi atenționări Cod galben de ceață și polei valabile în patru județe din zona Moldovei, iar alte cinci județe din Muntenia și Transilvania sunt vizate de ninsori moderate, în următoarele ore.

Potrivit site-ului Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), între orele 9:30 și 12:00, în județe Iași, Vaslui, Botoșani și
Neamț (zona de câmpie) sa vor semnala ceața, fenomen care determină scăderea vizibilității, local, sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, dar și condiții de polei.

De asemenea, între orele 9:15 și 15:00, în județele Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Vâlcea (zona de munte) se vor semnala ninsori, ceea ce va determina depunerea unui nou strat de zăpada de peste 15 centimetri.

Atenționările de fenomene meteo imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

ANM: Cinci județe din Transilvania și Moldova, sub Cod galben de ceață, duminică dimineață

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, în această dimineață, atenționări nowcasting Cod galben de ceață, valabile în cinci județe din Moldova și Transilvania.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în zonele joase de relief ale județului Harghita se va semnala ceața, fenomen care determină scăderea vizibilității, local, sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

De asemenea, până la ora 10:00, vor fi sub Cod galben de ceață și vizibilitate redusă mai multe localități din județul Maramureș (Sighetu Marmației, Bârsana, Budești, Călinești, Desești, Giulești, Ocna Șugatag, Oncești și Vadu Izei), dar și din Cluj (Huedin, Ciucea, Izvoru Crișului, Negreni, Poieni, Sâncraiu), iar până la ora 9:30, localități din județele Iași și Botoșani.