DISTRIBUIȚI

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (9:45), în judeţul Cluj, traficul rutier este întrerupt pe DN1 Cluj-Napoca – Oradea, la kilometrul 536+400 de metri, în zona carierei Morlaca, din cauza unui accident în care au fost implicate un autotren şi un autoturism.

În judeţul Dâmboviţa, pe DN72 Târgovişte – Ploieşti, la ieşirea din Săcuieni către Mija, din cauza carosabilului alunecos un autotren nu mai poate urca o rampă, iar circulaţia se desfăşoară alternativ. Urmează ca în scurt timp ansamblul de vehicule să fie tractat de un utilaj de împrăştiere a materialului antiderapant.

Începând cu ora 9:15, a fost redeschis tronsonul Fundulea – Lehliu-Gară al autostrăzii A2, pe sensul de mers Bucureşti – Constanţa (sensul Constanţa – Bucureşti nu a fost închis). Din cauza poleiului, traficul rutier rămâne deviat (de la ora ora 5:30) de pe tronsonul Drajna – Lehliu-Gară al autostrăzii A2 pe DN3A, în ambele sensuri. Ploaia îndepărtează materialul antiderapant şi există risc de producere a unor accidente rutiere.

În judeţul Cluj, pe DN1, pe tronsonul Piatra Craiului – Huedin – Căpuşu Mare, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 metri. La fel şi pe tronsonul Turda – Cluj-Napoca, dar şi pe autostrada A3, în zona Turda. În condiţii similare se circulă şi în judeţul Timiş, pe DN59 şi DN69.

Ninge abundent în judeţul Vrancea, iar pe partea carosabilă a drumurilor naţionale există porţiuni cu zăpadă (stratul fiind de 1-5 centimetri). Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti ninge slab.

Pe autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti ninge abundent, între kilometrii 14 şi 31 carosabilul este acoperit parţial cu zăpadă, iar între kilometrii 31 şi 68 stratul măsoară, pe alocuri, aproape cinci centimetri. Se acţionează cu utilaje.