DISTRIBUIȚI

Dacă sunteţi şofer şi aţi avut drum zilele acestea prin zona Delfinariu, aţi remarcat, negreşit, coloanele de maşini care se formează la orele de vârf.

De vină sunt noile setări ale semafoarelor de la intersecţia bulevardului Mamaia cu strada Soveja, care nu mai permit virajul la stânga decât pentru un singur sens concomitent. Drept urmare, s-au mărit mult timpii de aşteptare la semafor.

La orele de vârf, cozile de mașini pe bulevardul Mamaia, pe ambele sensuri, se întind pe sute de metri. Spre exemplu, joi după-amiază, un șofer de pe linia 102 RATC, care plecase de la cap de linie Pescărie spre zona industrială ne-a dezvăluit, în intersecția de la Delfinariu, unde aștepta la semafor, că are deja opt minute întârziere față de grafic!

În schimb, vineri, de dimineață, reprezentanții Primăriei și cei ai Confort Urban, care se ocupă de sistematizarea traficului rutier din municipiu, au luat o nouă decizie și au schimbat puțin regulile în intersecție: semaforul a suferit, iar, modificari. Sensurile de pe Mamaia au verde separat, în timp ce sensurile de pe străzile Soveja-Zorelelor au verde în același timp, ceea ce scade timpul de așteptare la semafor pentru cei care circulă pe bulevardul Mamaia, înainte, indiferent de sens.

„Sa-mi fie iertata interventia, insa consider ca isi bat joc de noi intr-un fel mare! Atenteaza la siguranta traficului si executa modificari la semafoare dese si proaste astfel incat sa zapaceasca efectiv toti participantii la trafic. Semaforul de la Fantasio este mai nou in 4 faze iar doar cei care vin pe M. Viteazu spre Tomis au voie stanga in rest virajul este interzis pentru celelalte 3 faze. Rusine celor de la sistematizare rutiera”, comentează pe Facebook un șofer din Constanța.