DISTRIBUIȚI

Credincioșii musulmani sărbătoresc, marți, prima zi de Ramazan Bayram, una dintre cele mai importante sărbători, după ce timp de 29 de zile au fost în post.

Anul acesta, cu ocazia Ramazan Bayram-ului, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România organizează prima ediție a acțiunii caritabile “Dar de Bayram”. Dincer Geafer, președintele Organizației Naționale de tineret:

”Vreau să le urez Sărbători fericite tuturor tătarilor care fac parte din comunitatea noastră. În prima zi de bayram, UDTTMR organizează o activitate caritabilă, care se numește Dar de Bayram, organizată într-un centru comercial din Constanța. Cu ajutorul Organizației de Femei am pregătit câteva dulciuri și preparate tradiționale tătărești, iar sumele de bani care vor fi colectate din vânzarea acestora vor fi direcționate către un fond de acordare a burselor pentru elevii noștri, în anul școlar 2016-2017”.

Sărbătoarea de Bayram este denumită popular ”Sărbătoarea dulce” datorită meniurilor specifice bazate pe prăjituri cu miere și sucuri de fructe.