DISTRIBUIȚI

A fost cod portocaliu de ploi şi vânt azi-noapte, în estul judeţului Constanţa, cantităţile de apă căzute în doar trei ore depăşind 50 de litri pe mp.

20 de maşini au fost prinse aseară de o viitură pe drumul judeţean 226, între Corbu şi Năvodari, după o rupere de nori. Pentru scoaterea celor 23 de pasageri din autoturismele blocate în apa de peste un metru a fost nevoie de intervenţia echipajelor de pompieri, care au intervenit cu opt autospeciale şi 35 de subofiţeri. Intervenţia a fost una dificilă, deoarece a plouat torenţial. Câţiva pasageri au fost duşi cu ambulanţele la spital, deoarece au făcut atacuri de panică sau au intrat în şoc hipotermic, însă nici unul nu se află în acest moment în pericol.

Starea drumului este jalnică şi marţi dimineaţa, slalomul printre bălţi şi uriaşe şi mormane de noroi făcând drumul impracticabil cu autoturisme obişnuite. Galeria foto de mai jos vă arată ce a lăsat viitura în urmă.

La scurt timp, o a doua viitură a lovit comuna Corbu şi satul Luminiţa, unde peste 20 de locuinţe au fost inundate, iar aproximativ 20 de persoane au fost evacuate şi duse la Căminul Cultural. Apa în curţile oamenilor a atins chiar şi un metru, iar mai multe animale au murit înecate.

În cursul nopţii trecute, pompierii constănţeni au mai reuşit să salveze înca două persoane, una surprinsă de viitură, fiind recuperată cu acesoriilor din dotare, iar cealaltă, după efectuarea căutărilor a fost găsită izolată într-un spaţiu de adăpostire de pe o plajă din localitatea Corbu.

Două echipaje ale ISU Dobrogea se află şi marţi dimineaţa în zonă, iar pagubele vor fi evaluate pe parcursul zilei de pompieri şi autorităţi.