DISTRIBUIȚI

Ambasada SUA la Bucureşti şi Liga Navală a Statelor Unite – Consiliul din România organizează sâmbătă, între orele 10.00 şi 13.00 o acţiune de curăţare a plajei din Mamaia şi zonelor limitrofe, cu ocazia Zilei Internaţionale de Curăţare a Plajelor.

Acţiunea este sprijinită de contingentul Black Sea Rotational Force de la Baza Mihail Kogălniceanu.

Adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA la Bucureşti, Dean Thompson, va participa la eveniment alături de circa 300 de voluntari: locuitori şi reprezentanţi ai autorităţilor din Constanţa, sportivi, elevi de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” şi de la Clubul Sportiv “Farul” Constanţa, reprezentanţi ai forţelor armate americane şi române, precum şi angajaţi ai Ambasadei SUA.

Ziua Internaţională de Curăţare a Plajelor, celebrată în data de 19 septembrie, este un avertisment cu privire la gunoaiele aruncate în mări şi oceane. Acestea afectează sănătatea oamenilor, a florei şi faunei, precum şi resursele care depind de sănătatea apelor. În ajunul conferinţei dedicate oceanelor, care va avea loc în 5 şi 6 octombrie în Santiago, Chile, Departamentul de Stat şi ambasadele SUA din întreaga lume sprijină acţiunile de curăţare a plajelor. SUA depun eforturi susţinute în trei direcţii importante ale administrării mediului marin: poluarea marină, acidifierea oceanelor şi pescuitul sustenabil.