DISTRIBUIȚI

Un eveniment astronomic foarte rar, ce constă în producerea simultană a două fenomene spectaculoase – Super Lună și eclipsă de Lună -, va avea loc în noaptea de 27 septembrie spre 28 septembrie, informează huffingtonpost.com.

Fenomenul va fi vizibil aproape în toată lumea și va începe în seara de 27 septembrie în America de Nord și America de Sud, iar în dimineața de 28 septembrie va putea fi urmărit și din Europa, Africa și anumite regiuni din Asia Acentrală. Locuitorii din regiunea Asia Pacific nu vor putea să urmărească fenomenul.

Super Luna – sau Luna la perigeu – este un fenomen care apare atunci când Luna plină (sau Luna nouă) ajunge pe orbita sa la cea mai mică distanță față de Terra și apare mult mai mare decât în celelalte nopți. În general, se produc între trei și șase Super Luni pe an. În timpul acestei apropieri, diametrul Super Lunii pare cu 14% mai mare decât cel al Lunii pline obișnuite.

Apariția simultană a Super Lunii și a unei eclipse de Lună s-a produs cel mai recent în 1982. Următorul eveniment astronomic similar va avea loc în anul 2033.

Discuții

comments